2019. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Hírek - Agrárpénzek

Rejtély, hogy miért nem versenyképes a hazai tej

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) egyetért a tejtermelőknek azon céljával, hogy a tejpiacon tiszta piaci viszonyokat kell teremteni. Nem elfogadható, hogy a magyar áru helyett import termék kerüljön az áruházláncok polcaira - írja a szervezet az agrárszektor.hu-hoz eljuttatott közleményében.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

A magyar tej nemzetközi szinten versenyképes, hiszen az Európai Unióban az egyik legalacsonyabb átvételi áron tudja a kiváló minőséget biztosítani. A magyar termelők tudomásul veszik a piaci versenyt, de a kétes minőségű, sok esetben élelmiszertechnológiailag manipulált, külföldi dömpingáruval nem tudnak és nem is kívánnak versenyezni - olvasható a közleményben.

A Kamara elvárja, hogy az országba érkező élelmiszer, így a tej minőségét és nyomon követhetőségét az importőrök és a kereskedelmi láncok ellenőrizzék. Ha felmerül a gyanú, hogy az áru a rejtett vagy feketegazdaságból származik, akkor ne kerüljön forgalomba. Az ilyen termékeket ki kell szűrni.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, meghatározott elvek és érdekek mentén, továbbra is helyszíne a termelők, a feldolgozók, a kereskedők és a hatóságok közötti egyeztetésnek, annak érdekében, hogy a tejpiacon időszakosan tapasztalható piaci zavarok mérséklődjenek, hosszú távon megszűnjenek. Az a cél, hogy a termékpályának ne csak néhány szereplője, hanem valamennyi, résztvevője, nyertese legyen - hangsúlyozza a NAK.


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Nyugat-magyarországi Agrárfórum

  Az agrárium legaktuálisabb témái

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu