Rengetegen jelentkeztek idén erre az egyetemre Magyarországon: tudnak valamit?

Rengetegen jelentkeztek idén erre az egyetemre Magyarországon: tudnak valamit?

agrarszektor.hu
Célunk, hogy Magyarországon nemzetközileg is eredményes, erőforrás-hatékony és magas hozzáadott értéket termelő mezőgazdaság és élelmiszeripar működjön - jelentette ki Nagy István agrárminiszter a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) évzáró ünnepségén. Az évzárón az Állami Számvevőszék (ÁSZ) is együttműködési megállapodást kötött az egyetemmel.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A tárcavezető hangsúlyozta, a magyar agrárium számára nélkülözhetetlen, hogy a mezőgazdaságban és az élelmiszeriparban a világra nyitott, innovatív, modern tudással felvértezett szakemberek dolgozzanak, akik stratégiai gondolkodás mentén, jövőorientáltan élnek a lehetőségeikkel, és képesek használni a modern, digitális eszközöket. A MATE küldetése, hogy versenyképes tudással rendelkező szakembereket képezzen mindezen feladatok elvégzéséhez. Az agrár-felsőoktatás az ágazat jövőjének letéteményese - tette hozzá.

Idén is év végi díjeső az agráriumban - Nevezzen és nyerjen Ön is!

Idén nyolcadik alkalommal hirdeti meg a Portfolio Csoport rangos agrárdíjas pályázatát, amelynek célja, hogy egy-egy évben díjazni lehessen a legkiemelkedőbb agrárgazdasági teljesítményeket. A november 30. -december 1-i kétnapos siófoki Agrárszektor Konferencián az ágazat szereplői az Év női agrárvállalkozója díjat, az Év fiatal agrárszakembere díjat, az Év kertészete díjat, az Év állattenyésztője díjat, az Év növénytermelője díjat, az Év agrárinnovációja díjat, az Év agrárberuházása díjat és a Portfolio Agrárgazdaságért díjat nyerhetik el. A rangos díjakat - amelyeket a november 30-i szakmai program zárásaként, ünnepélyes keretek között adunk át - színvonalas szakmai zsűri ítéli oda. A díjakra a hazai agrárgazdasági élet bármely szereplője pályázhat, illetve javasolhat jelölteket. A Portfolio a nevezéseket az agrarszektordijak@portfolio.hu e-mail címen fogadja 2022. július 31-ig. A jelentkezésekhez, illetve a nevezésekhez egy űrlapot kell kitölteni és beküldeni, amely a portfolio.hu portálon, az Agrárszektor Konferencia weboldalán érhető el. Az űrlapot ide kattintva is le lehet tölteni. Legyen Ön is az év végi agrár-díjeső részese, nevezzen vagy jelöljön a rangos díjakra!

Kifejtette, az egyetem hallgatóinak két legfőbb célterülete a mezőgazdaság és az élelmiszeripar, mindkettő kiemelt stratégiai ágazat. Az elmúlt időszakban jelentkező kihívások ellenére ez a két terület biztosította és jelenleg is biztosítja a lakosság jó minőségű, biztonságos élelmiszerrel való ellátását, valamint az export révén más országok élelmezésében is részt vállal.

Nagy István elmondta, hogy a MATE ősztől 5 campuson és 3 képzési helyen, mintegy 16 ezer hallgatót fogadhat, és bizakodásra ad okot, hogy az idén ide jelentkező csaknem 6 ezer diákból több mint 3 ezren első helyen jelölték meg az intézményt. A miniszter kiemelte, hogy a 2027-ig tartó európai uniós költségvetési időszakban a gazdaságok fejlesztésére soha nem látott mennyiségű forrás áll rendelkezésre. A magyar kormány maximális mértékben biztosít nemzeti kiegészítő finanszírozást az EU-s források mellé, így összesen 4265 milliárd forint jut a magyar mezőgazdaság, élelmiszeripar és a vidéki települések fejlesztésére.

A MATE évzáróján az Állami Számvevőszék (ÁSZ) is együttműködési megállapodást kötött az egyetemmel. Ezt az ÁSZa tudományos kapcsolatok jelentőségével indokolta. Ahogy az MTI-nek megírták, az egyetemek és a gazdaság szereplőinek összefogása kulcsszerepet játszik a tudásalapú társadalmat lendületbe hozó ötletek terjesztésében, a versenyképesség és az életszínvonal növelésében. A megállapodás olyan képzésekre, módszertani és kutatási tevékenységekre terjed ki, amelyek a vezetés, a szervezés színvonalát, a pénzügyi tudatosságot erősítik.

Az ÁSZ az elmúlt években számos területen támogatta a pénzügyi kultúra fejlesztését, az etikus közpénzügyi vezetőképzést, illetve a pénzügyi tudatosságot. A tudományos kapcsolatok bővítésével a közlemény szerint a közpénzek kezelését, a közvagyon-gazdálkodást szeretnék fejleszteni.

(A cikkben szereplő képeket Pelsőczy Csaba készítette.)

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?