2021. szeptember 24. péntek Gellért, Mercédesz

Hírek - Agrárpénzek

SAJTÓKÖZLEMÉNY: Februárban kérhető az őshonos állatfajták támogatásának kifizetése – hívja fel a figyelmet a Magyar Agrárkamara

Már postázhatók azok a kifizetési kérelmek, amelyek a védett őshonos és a veszélyeztetett mezőgazdasági állatfajták megőrzésének támogatására vonatkoznak. Az érintetteknek erre február 28-ig van lehetőségük – olvasható a Magyar Agrárkamara közleményében.
 
 

2011. február 1-28. között kifizetési kérelmet nyújthatnak be a gazdálkodók a védett őshonos és a veszélyeztetett mezőgazdasági állatfajták genetikai állományának tenyésztésben történő megőrzésére nyújtandó támogatás kifizetésének igénylésére. Erről szól az MVH 24/2012. (II.02) számú Közleménye.

Ennek alapján azok jogosultak támogatás kifizetést kérni, akik támogatási kérelemnek helyt adó, vagy részben helyt adó határozattal rendelkeznek. A kérelmet papír alapon, a lakóhely/székhely szerint illetékes MVH megyei kirendeltséghez kell postai úton eljuttatni. Az MVH személyre szóló kérelemcsomagot postáz ki az ügyfelek részére. A kérelmen célprogramonként elkülönítve szerepelnek a kérelmezett, illetve a Mezőgazdasági és Szakigazgatási Hivatal által megadott potenciálisan támogatható egyedek is. Ezek közül az állattartóknak kell kiválasztani azokat, amelyekre a kifizetést igénylik. Nem lehet azonban minden állatot automatikusan bejelölni, mivel nem biztos, hogy minden egyed ténylegesen támogatható is.
Ha valaki nem kap ilyen dokumentumcsomagot, akkor a kifizetési kérelmet az MVH közlemény 1.sz. mellékletét képező nyomtatványon (Főlap), valamint az ahhoz kapcsolódó betétlapokkal együtt nyújthatja be. A formanyomtatványok letölthetők az MVH honlapjáról (www.mvh.gov.hu) vagy beszerezhetők a megyei kirendeltségek ügyfélszolgálatán.

Az MVH a kérelem módosításaként kezeli a később – de benyújtási időszakon belül - beküldött, nem névre szóló kérelmeket. Erre a benyújtási határidőn belül van lehetőség, és az MVH az utolsóként benyújtott kérelmet veszi figyelembe.

Ha a kifizetési kérelem az aktuális állatállománynál kevesebb állatra vonatkozik, akkor ez az állomány csökkentésének minősül. Ha a csökkentés után fennmaradó állatállomány létszáma nem éri el a minimálisan támogatható célprogramonkénti állatlétszámot, akkor a támogatásra jogosultat az érintett célprogramból kizárják és köteles a már igénybe vett támogatási összeget a szabályok szerint visszafizetni.

Figyelem! A magyar hidegvérű és kisbéri félvér célprogram esetén az egyedek nem szerepelnek a megszemélyesített kérelmen! Az érintett ügyfeleknek a kérelmet ki kell egészíteniük egyedi betétlappal, mely beszerezhető az MVH megyei kirendeltségeiről vagy a 24/2012 (II.02) számú MVH közlemény mellékleteként letölthető.


Forrás: MA

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu