Sokat bukott eddig a font a Brexiten

agrarszektor.hu
Ma egy éve szavaztak a britek arra, hogy az országuk lépjen ki az Európai Unióból, azóta 15 százalékkal gyengült a font a dollárral szemben. Péntek reggel egyébként alig látni mozgást a devizapiacon, a forint is ugyanott jár az euróval szemben, ahol tegnap este - írja a Portfolio.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Péntek reggel a forint 309,2 körül járt az euróval szemben, ez szinte hajszálra megegyezett a tegnap esti árfolyammal. A dollárral szemben 277 alá erősödött a magyar fizetőeszköz az amerikai deviza gyengülésének köszönhetően. Az utóbbi napokban már megszokottá vált, hogy a forint a egy sávval feljebb került, és a 308-310-es határok között mozog az euró-forint jegyzés - vélik a lap elemzői.

15 százalékot bukott eddig a font a Brexiten


A forint versenytársai közül a lengyel zloty minimális elmozdulással kezdett, a cseh korona pedig 0,15 százalékkal erősödött az euróval szemben. A tágabban vett feltörekvő piacokon az orosz rubel visszapattanása feltűnő, a deviza 0,3 százalékot javított a dollárral szemben. Az utóbbi napokban a rubel érezhetően gyengült az olajár esésének köszönhetően, a jelek szerint onnan próbál most szépíteni. Közben a török líra 0,1 százalékos gyengüléssel kezdte a napot a dollár ellenében, míg a dél-afrikai rand 0,1 százalékkal erősödött.

A dollár ismét gyengülésbe kezdett, 0,2 százalékkal emelkedett az euró-dollár jegyzés, így 1,117 körül járt az árfolyam. A japán jen közben 0,05 százalékkal erősödött a dollárral szemben, míg az angol font 0,25 százalékkal erősödött. A font kapcsán érdemes megemlékezni a ma egy éve történt Brexit-népszavazásról, melyen a szigetország kiszavazta magát az EU-ból. Azóta a font 14,6 százalékkal gyengült a dollárral szemben.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?