2020. április 8. szerda Dénes

Hírek - Agrárpénzek

Sokkal több a kistermelő a mezőgazdaságban

Háromszorosára nőtt a regisztrált kistermelők száma 2010 óta Magyarországon, a helyi termelői piacok száma pedig a duplájára emelkedett az elmúlt öt évben. Ma 16 ezer kistermelőt tartanak nyilván.
 
 

Az elmúlt öt évben a duplájára emelkedett a helyi termelői piacok száma, a regisztrált kistermelők száma pedig 2010 óta 5 ezerről 16 ezerre nőtt, ami háromszoros növekedést jelent - mondta Zsigó Róbert élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár az I. Mezőgazdasági és kistermelői fesztiválon Kenderesen. Ar kormány vidékpolitikája az elmúlt években több intézkedéssel is támogatta a kistermelőket, ilyen többek között a Hungarikum-törvény, a Magyar Élelmiszerkönyv különleges minőségű és kézműves élelmiszerekre vonatkozó irányelve, a Hagyományok-Ízek-Régiók Program és a helyi termelői piacok létrehozása - húzta aláő az államtitkár.

Jön az év egyik legnagyobb agráreseménye az Agrárszektor Konferencia november 28-29-én. Az eseményen szó lesz az agráradózás és a mezőgazdasági üzemszabályozás reformjáról, amely várhatóan napirendre kerül a parlament őszi ülésszakában. Kiderülhet, milyen adóváltozásokra és új kedvezményekre számíthatnak a kis- és az őstermelők, a családi gazdaságok, az agrárvállalkozók és a gazdasági társaságok, illetve az is, hogy a szabályozási módosítások nyomán több maradhat-e a gazdálkodók zsebében? Ne hagyja ki a siófoki Agrárszektor Konferenciát november 28-29-én! 

 

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  A szakértő szemével

  Támogató:
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu