2022. augusztus 11. csütörtök Zsuzsanna, Tiborc

Hírek - Agrárpénzek

Százmilliárdnyi agrárhitel az MFB-nél (videó)

Ma csaknem 100 milliárd forintnyi agrárhitel-állománnyal rendelkezik az állami tulajdonú Magyar Fejlesztési Bank (MFB) Zrt. – nyilatkozta Sebestyén Róbert, a pénzintézet agrárszakértője a közelmúltban megrendezett Agrárium 2019 konferencián. Az MFB is számít arra, hogy a közeljövőben új kamattámogatásos beruházási agrárhitel-programot hirdet az agrártárca.
 
 

A 100 milliárd forinthoz közelítő agrárhitel azt jelenti, hogy az MFB a magyar agrárium teljes hitelállományának csaknem 10 százalékát birtokolja – állapította meg videó interjújában Sebestyén Róbert. Az MFB-s agrárhitelek meghatározó része a korábban meghirdetett termőföld-vásárlási hitelprogramból ered.

A legforróbb agrártémák szerepeltek a márciusi Agrárium 2019 konferencán
A Portfolio március elején megrendezett Agrárium 2019 konferenciája részletesen foglalkozott az agráriumot érintő finanszírozási helyzettel és az új hitellehetőségekkel. Emellett az évindító konferencián a résztvevők tájékozódhattak a legaktuálisabb szabályozási változásokról, inputtrendekről és agrárpiaci prognózisokról is.

A részletes programról bővebben itt>>


Sebestyén Róbert szerint az MFB is számít arra, hogy – miként a korábbi nyilatkozatokban szerepel – az agrártárca új kamattámogatásos agrárhitel-programot indít a beruházások élénkítésére. Ez a Magyar Nemzeti Bank növekedési hitelprogramjához (NHP) hasonló kedvező finanszírozási lehetőségeket biztosíthat..

Az MFB agrárszakértője az interjúban beszél a pénzintézet közelmúltban meghirdetett refinanszírozási lízingprogramjáról, illetve a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és az MFB között nemrég létrejött együttműködési megállapodásról is.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Agrárszektor Konferencia 2022

  Az év legkiemelkedőbb agráreseménye a hazai szereplőknek!

  Sustainable World 2022

  Ismét jön a fenntarthatósági konferencia szeptember 6-án!