2019. október 19. szombat Nándor

Hírek - Agrárpénzek

Szigorú ellenőrzések a halárusító-helyeken: rengeteg a szabálysértés

Szigorú ellenőrzéseket tartanak az Mezőgazdasági és Szakigazgatási Hivatal munkatársai a karácsonyi ünnepek előtt és alatt a halárusító-helyeken.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

A kereskedők egy része nem tartja be a hatályos magyar jogszabályokat, és szabálytalan körülmények között forgalmazza az élő halat karácsonykor. A rendeleteket megszegve árusítják az élőhalat a legtöbb hazai áruházban is. Mind a nagyáruházakban, mind a kisebb árusítóknál túlzsúfolt tartályokban tárolják az élő halat, az állatok oxigénhiánytól szenvednek, és gyakran élve kerülnek a szatyorba.

A Vidékfejlesztési Minisztérium 32/1999-es rendelete értelmében élő halat csak megfelelő méretű tartályban, oxigénben gazdag vízben lehet tartani. Maximum 200 kilogrammnyi hal lehet 1000 liter vízben. Az étkezési célra szánt halakat levágásuk előtt minden esetben el kell kábítani.

A fokozott ellenőrzés érinti az összes halárusító-helyet. Az állatvédelmi hatóság szakemberei büntetésként több százezer forint bírságot is kiszabhatnak, ha állatkínzást tapasztalnak.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most még kedvezményes áron >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu