2019. augusztus 19. hétfő Huba

Hírek - Agrárpénzek

Szlovákiai gazdák demonstráltak az EU agrárpolitikája ellen

Közel négyszáz szlovákiai őstermelő tiltakozott szerdán Pozsonyban amiatt, hogy az európai uniós közvetlen agrártámogatások mértéke az uniós átlag alatt maradna az "új" tagországok számára a 2014 és 2020 közötti időszakban is a közös agrárpolitika reformja szerint.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

A "Nem akarunk többet csak egyenlő feltételeket", "Az EU ígéretei jobban bűzlenek mint a trágya" és hasonló transzparensekkel felvonuló farmerek a földművelésügyi minisztérium épülete előtt gyűltek össze. Itt azt hangoztatták: az EU - a belépéskor tett ígéretek dacára - nem biztosít igazságos bánásmódot és egyenlő feltételeket az új tagországok számára, s ezzel ellehetetleníti az itteni gazdákat.

Miután a gazdák közölték követeléseiket a szaktárca vezetésével, az Európai Bizottság (EB) pozsonyi képviseletéhez vonultak, ahol - tiltakozásuk jeléül - egy konténer trágyát öntöttek az épület elé.

(MTI)

 


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most extra kedvezményes áron >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu