Szőlő-szerkezetátalakítás: még 6 milliárd forint keresi gazdáját!

agrarszektor.hu
A szőlőültetvények áttelepítése és fajtaváltása mellett ez év őszétől lehetőség nyílik a meglévő szőlőültetvények támberendezéseinek megújítására is. A támogatás finanszírozási hátterét a szőlő-bor nemzeti támogatási program biztosítja. A rendelkezésre álló 14 milliárd forintos keretből eddig 8 milliárdot kötöttek le a pályázók, tehát 6 milliárdra még szabad a gazda.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Az igényelhető támogatás nagyságát 1/2018. (II. 1.) FM rendeletben meghatározott átalányösszegek alapján lehet kiszámítani. A támogatás mértéke 50% abban az esetben, ha az egyéni terv megfelel valamelyik szerkezetátalakítási tervnek, míg ennek hiányában 40%. A szerkezetátalakítási terveket a helyi termelői közösségek készítették el az idén minden oltalom alatt álló eredet-megjelöléshez és földrajzi jelzéshez. A Magyar Államkincstár a most benyújtható egyéni terveket 2019. március közepéig bírálja el.

Jön az év egyik legnagyobb agráreseménye! Agrárszektor Konferencia november 28-29-én. Az agrárium legforróbb témái két napban. Gazdák, agrár- és élelmiszeripari vállalkozók, döntéshozók, szakpolitikusok egy helyen és időben, csak a siófoki Agrárszektor Konferencián!
Idén kirobbanóan jól alakult a szőlőtermés (Forrás: MTI/EPA/Florian Wieser)

Minden egyéni kérelmet a rendeletben meghatározott szempontok szerint pontoznak. Az elérhető 40 pontból a kérelemnek legalább 21 pontot el kell érnie ahhoz, hogy a benyújtott terv elfogadható legyen. Az egyéni tervek elbírálásakor nem szempont azok beérkezésének sorrendje. A jogszabály az intézkedésre 45 millió euró (mintegy 14 milliárd Ft) keretösszeget határoz meg. Eddig a gazdálkodók - az első benyújtási időszak (február 15-28.) alatt - mintegy 8 milliárd forint támogatást igényeltek a rendelkezésre álló keretből, így 6 milliárdra még pályázni lehet.

Az egyéni tervben szereplő tevékenységeket csak a terv benyújtását követően lehet megkezdeni. Amennyiben a kérelemben régi ültetvény kivágását is megjelölik, úgy az azzal összefüggő munkálatokat csak annak helyszíni szemléjét követően lehet megkezdeni.

A szőlő-bor nemzeti támogatási program keretében nyújtott szőlő szerkezetátalakítási támogatás mellett még a Vidékfejlesztési Program keretében lehet szőlőültetvények telepítésére pályázni.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?