Teljesen átszervezik a szarvasi agrárkart: már nem hirdetnek új képzéseket

MTI
Öntözési és vízgazdálkodási intézetként működik tovább a Szent István Egyetem (SZIE) szarvasi telephelyű agrár- és gazdaságtudományi kara, feladata a kutatás és a továbbképzések szervezése lesz, graduális képzést a 2020-2021-es tanévben már nem indítanak - tájékoztatta az egyetem az MTI-t.

Már csak néhány nap és jön az Agrárium 2024 konferencia | március 19., Kecskemét - Ne hagyja ki!

A résztvevők 15% kedvezménnyel regisztrálhatnak két új májusi agrár konferenciánkra, az AgroFood 2024 és AgroFuture 2024 konferenciára!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A közleményben azt írták, hogy az intézet 2020 februárjától közvetlenül a rektor irányítása alá tartozik majd. A szarvasi hallgatók tanulmányaikat a Szent István Egyetemen fejezhetik be, vagy kifutó rendszerben Szarvason, vagy választásuk szerint Gödöllőn. Az intézet elsődleges feladata ezentúl agronómiai, biológiai, ökológiai, talajtani és környezettudományi témájú felnőttképzések és szakirányú továbbképzések szervezése, továbbá kutatás-fejlesztés a mezőgazdasági vízgazdálkodás és öntözés területén. 

Jön az év vége kihagyhatatlan agrárrendezvénye, a kétnapos siófoki Agrárszektor Konferencia! A december 4-5-i esemény egyedülálló módon foglalja össze és mutatja be az agrárgazdaság legnagyobb érdeklődésre számot tartó, legaktuálisabb témáit az államigazgatási szféra és az üzleti élet csúcsvezetőinek részvételével. A konferencián elhangzó információk segítséget nyújtanak abban, hogy az agrárium szereplői megalapozott gazdasági döntéseket hozhassanak, és még sikeresebbé tehessék gazdálkodásukat, üzleti tevékenységeiket. Regisztráljon most a december 4-5-i siófoki Agrárszektor Konferenciára!

Az átszervezés hátterében a SZIE újrapozícionálása áll - közölték -, célul tűzték ki, hogy az intézmény megfeleljen a 21. századi kutatóegyetemi elvárásoknak, és már középtávon a világ száz legjelentősebb agrárorientációjú felsőoktatási intézménye közé kerüljön. Ezért a szenátus október 30-ai döntése értelmében az egyetem oktatást-kutatást végző szervezeti egységei intézeti struktúrában folytatják tevékenységüket.

A közlemény szerint országos tendencia a felsőoktatásba jelentkezők számának folyamatos csökkenése, ami különösen igaz az agrárképzésekre, ennek ellenére az elmúlt években a SZIE campusainak fenntartási költségei nem változtak, és ez egyre nagyobb terhet ró az intézményre. A kapacitások racionálisabb kihasználásával nemcsak a szarvasi kar, hanem az egész SZIE hatékonysága növelhető - jelezték. A SZIE korábban a Szeged-Csanádi Egyházmegye által fenntartott Gál Ferenc Főiskolának adta át a békéscsabai gazdasági, valamint a gyulai egészségügyi-szociális kart.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?