Tízmillió eurós projektet mondott fel a hortobágyi génmegőrző

agrarszektor.hu
Felmondta a 10 millió euró összköltségvetésű, Legelőtavak élőhely-kezelése a Hortobágyon című európai uniós LIFE+ projektet a Hortobágyi Természetvédelmi és Génmegőrző Nonprofit Kft. - jelezte Sárosi Eleonóra, a cég turisztikai és marketing igazgatóhelyettese csütörtökön közleményben az MTI-nek.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A Hortobágyi Nonprofit Kft. a több mint 10 millió euró összköltségvetésű projekthez 2012-ben nyerte el az európai uniós támogatást - olvasható a közleményben.

A nonprofit kft. március 1-jén kinevezett menedzsmentje a társaság új tulajdonosi joggyakorlójával, a Hortobágyi Nemzeti Park igazgatósággal közösen megvizsgálta a pályázat célkitűzéseinek jogszabályi hátterét, megvalósításának előrehaladottságát és megállapította, hogy a projekt 2012. szeptemberi kezdése óta eltelt fél évben gyakorlatilag semmi sem történt, a pályázatot pedig jogi értelemben átgondolatlanul, előkészítetlenül nyújtották be, illetve az időközben bekövetkezett jogszabályi változásokat sem vették figyelembe - tartalmazza az MTI-hez eljuttatott dokumentum.

Megállapították, hogy a Legelőtavak élőhely-kezelése a Hortobágyon című LIFE+ projekt "egyrészt felvállalhatatlan jogi kockázatokkal terhelt", másrészt főbb célkitűzései - különös tekintettel a legeltetési intenzitás növelésére a projekt célterületein - egy időközben megjelent kormányhatározatnak köszönhetően külső források bevonása nélkül is megvalósítható. Ezért a Hortobágyi Nonprofit Kft. a tulajdonosi joggyakorlóval egyetértésben úgy döntött, hogy a projektet a támogatási szerződés felmondásával befejezi - közölte Sárosi Eleonóra.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03