2021. április 11. vasárnap Leó, Szaniszló

Hírek - Agrárpénzek

Több mint 210 milliárd forintot már megkaptak a gazdák

A Magyar Államkincstár, a mezőgazdasági és vidékfejlesztési támogatások kifizető ügynökségeként idén több mint 211 milliárd forint támogatást utalt a gazdáknak.
 
 

A 2016. évi egységes kérelemhez kapcsolódóan 424,5 milliárd forint támogatást, ebből pedig január 1-jét követően mintegy 165 milliárd forint kifizetését hagyta jóvá a kifizető ügynökség - immár a Magyar Államkincstár szervezetébe tagoltan , és a múlt péntekig majdnem a teljes összeg megérkezett az érintettekhez - közölte a Magyar Államkincstár. 5 milliárd forintot nem kaphattak meg a jogosultak birtokviták, hagyatéki eljárások vagy folyamatban lévő bírósági eljárások miatt.

A közvetlen támogatások mellett kifizettek több mint 35 milliárd forintot is az agrár-környezetgazdálkodást és az ökológiai gazdálkodást segítő támogatásként. Ebből mintegy 20 milliárd forint kifizetését már a kincstár szervezetébe tagozódva bonyolította le a kifizető ügynökség. Továbbá mintegy 17 milliárd forint értékben fizetett ki átmeneti nemzeti támogatásokat, amelyek jelentős része a 2007-ben meghatározott történelmi bázisjogosultságokon alapul.

Ez azt jelenti, hogy idén már több mint 211 milliárd forintot utalt ki a gazdáknak a Magyar Államkincstár.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Portfolio Agrár Klub

  Óriási pénzeső jön a magyar agráriumban - Mi vár a gazdákra 2021-től?

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu