2019. szeptember 17. kedd Zsófia

Hírek - Agrárpénzek

Több raklap ásványvizet vont ki a forgalomból az élelmiszerlánc ellenőrző hatóság

A Heves Megyei Kormányhivatal Állategészségügyi és Élelmiszer-ellenőrző Hatósága eljárást indított a csányi székhelyű AQUE-PET Kft. palackozó üzem ellen, mivel mikrobiológiai szennyezettséget állapított meg több raklapnyi ásványvíznél.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

A Kft. működését a hatóság tavaly szeptemberben hasonló okok miatt egyszer már felfüggesztette, de újra indulhatott az üzem, mivel a cég kijavította a hibáit.

A hatóság a decemberi utóellenőrzésen megállapította, hogy a cég által előállított kétliteres Saguaro Pannon-Aqua szénsavmentes természetes ásványvíz, illetve a szintén kétliteres S–Budget széndioxiddal dúsított természetes ásványvíz coliform baktériummal szennyezett. Mivel az ásványvizek nem tartalmazhatnak coliform baktériumot, a 75 és a 211 raklapnyi ásványvíz forgalmazását a hatóság azonnali hatállyal megtiltotta, és elrendelte a forgalomból történő kivonását, illetve kötelezte az üzemet a termék visszahívására. Egy-egy raklap 384 palack ásványvizet tartalmaz.

A hatóság továbbra is a fogyasztók érdekeit szem előtt tartva, a jogszabályban meghatározott módon folytatja a teljes élelmiszerlánc ellenőrzését.

 

forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most még kedvezményes áron >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu