2019. november 21. csütörtök Olivér

Hírek - Agrárpénzek

Több raklap ásványvizet vont ki a forgalomból az élelmiszerlánc ellenőrző hatóság

A Heves Megyei Kormányhivatal Állategészségügyi és Élelmiszer-ellenőrző Hatósága eljárást indított a csányi székhelyű AQUE-PET Kft. palackozó üzem ellen, mivel mikrobiológiai szennyezettséget állapított meg több raklapnyi ásványvíznél.
 
 

A Kft. működését a hatóság tavaly szeptemberben hasonló okok miatt egyszer már felfüggesztette, de újra indulhatott az üzem, mivel a cég kijavította a hibáit.

A hatóság a decemberi utóellenőrzésen megállapította, hogy a cég által előállított kétliteres Saguaro Pannon-Aqua szénsavmentes természetes ásványvíz, illetve a szintén kétliteres S–Budget széndioxiddal dúsított természetes ásványvíz coliform baktériummal szennyezett. Mivel az ásványvizek nem tartalmazhatnak coliform baktériumot, a 75 és a 211 raklapnyi ásványvíz forgalmazását a hatóság azonnali hatállyal megtiltotta, és elrendelte a forgalomból történő kivonását, illetve kötelezte az üzemet a termék visszahívására. Egy-egy raklap 384 palack ásványvizet tartalmaz.

A hatóság továbbra is a fogyasztók érdekeit szem előtt tartva, a jogszabályban meghatározott módon folytatja a teljes élelmiszerlánc ellenőrzését.

 

forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most még kedvezményes áron >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu