2022. május 25. szerda Orbán

Hírek - Agrárpénzek

Több száz milliót fektettek a Cápák között milliárdosának agrárinformatikai cégébe

A Széchenyi Alapok 260 millió forinttal szállt be Moldován András, népszerű startup befektető „cápa” agrárinformatikai rendszerfejlesztő cégébe. Az Animalsoft Kft. a Livestocker precíziós állattenyésztési szoftver platformját fejleszti tovább az összegből.
 
 

A Széchenyi Alapok befektetése nyomán a koronavírus-járvány miatt globálisan bevezetett korlátozások ellenére is nagyságrendekkel gyorsult a Livestocker piacra lépési stratégiájának megvalósítása. Mostanra Magyarországon minden negyedik sertés a Livestocker-ből kerül értékesítésre. A hazai értékesítés során meghatározó piaci szereplőkkel sikerült megállapodni. A Széchenyi 2020 keretében megjelent állattartó telep fejlesztési pályázat szintén jó lehetőséget jelent a Livestocker számára. Már eddig több jelentős összegű árajánlatot adott a cég ennek a pályázatnak a keretében.

Az utazási korlátozások miatt a külföldi piacokra való kijutás nehézkessé vált, ennek ellenére az Animalsoft megállapodott az első holland sertéstartóval és elindította a szoftver bevezetését. További előkészítő tárgyalásokat folytatnak Abu Dhabi, Pakisztán és Indonézia baromfitartó és takarmánygyártó vállalataival és fejlesztik az online értékesítéshez és magas szintű tanácsadáshoz szükséges felületeket.

Óriási lehetőség van Magyarországon a precíziós állattartás elterjedésében. Ehhez azonban az állatok mellett az adatainkkal is jól kell gazdálkodni. A Livestocker technológiája ebben jelent ugrásszerű javulást. A befektetés által a hazai állattartásnak kézzelfogható közelségbe került ez a jövő

– mondta Moldován András, az Animalsoft tulajdonos-ügyvezetője.

A Széchenyi Alapok eddigi működése során mintegy 120 befektetést hajtott végre. Jobbágy Dénes, a gazdasági társaság elnök-vezérigazgatója elmondta, hogy kiemelkedően fontosnak tartják, hogy befektetéseikkel hozzájárulnak a magyar agrárium modernizálásához és versenyképességének elősegítéséhez. Az állattartásban e téren vezető szerephez juthat a Livestocker platform.

Az Animalsoft által fejlesztett Livestocker szoftver egyszerre egy vállalatirányítási rendszer (ERP) és a rendelkezésre álló adatok elemzésével meghatározó része a sikeres döntés előkészítésnek, a hatékonyságnövelésnek és az üzletfejlesztésnek, a naprakész és releváns kimutatásain keresztül. Az üzleti információk minden folyamatra kiterjedő beszerzése, tárolása, feldolgozása és felhasználása lehetővé teszi a vállalat teljes körű, gyors, fókuszált és hatékony irányítását, online.

A Livestocker képes a vásárlási és teljesítési szokások nyomon követésére, az értékesítés adott vevő igényeihez igazítására, és partnerspecifikus elszámolások, pénzügyi értesítők kezelésére és automatikus elküldésére. A Livestocker adatbeviteli applikációval mobiltelefonról is működik on- és offline egyaránt, valamint alkalmas QR kód alapú állat és ügylet azonosításra.

Címlapkép: Getty Images

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Portfolio Digital Transformation 2022

  Lépéskényszerben a vállalkozások: aki nem digitalizál,le fog maradni!

  Tiszaújváros-Kelet-magyarországi Gazdasági Fórum 2022

  Ingyenes esemény a Tisia Hotelben