2022. június 30. csütörtök Pál

Hírek - Agrárpénzek

Tovább erősödött hétfőn a forint

Kismértékben tovább tudott erősödni a forint hétfőn, ez pedig a dollár ismételt gyengülésével párhuzamosan azt jelentette, hogy tavaly november óta nem látott szintre esett a dollár-forint jegyzés. Közben a feltörekvő piacon komoly ralikat látunk, vagyis főleg a nemzetközi hangulat támogatja a forintot is - olvasható a Portfolio elemzésében.
 
 

Minden feltörekvőt megvettek 2017.05.15 14:26

A feltörekvő piacokkal kapcsolatban is feltűnő hangulatjavulást látunk, az orosz rubel például már 1,5%-kal erősödött a dollárral szemben, a török líra 0,4 százalékot, a dél-afrikai rand pedig 1,3%-ot javított.

Jól megy a régiónak 2017.05.15 14:18


Délutánra a forint már 0,25%-kal erősödött az euróval szemben, így 309 körül jár a jegyzés, ezzel párhuzamosan a dollár is 0,3 százalékot bukott, így a dollár-forint árfolyam már bő fél százalékkal került lejjebb.

Ezzel párhuzamosan a lengyel zloty 0,2 százalékkal, a cseh korona pedig 0,3 százalékkal erősödött az euróval szemben múlt péntekhez képest, vagyis nem egyedülálló a forint jó teljesítménye.


Tovább kapaszkodott a forint, megvan a féléves csúcs 2017.05.15 12:07

 

Az euróval szemben 309,42-ig erősödött a magyar deviza, ez 0,1 százalékkal alacsonyabb a múlt pénteki árfolyamnál.

Közben a dollár már 0,2 százalékot veszített, aminek köszönhetően a dollár-forint jegyzés 282,37-ig esett, amire tavaly november óta nem volt példa.


Van élet 310 alatt a forint számára? 2017.05.15 08:38

A forint 309,9-nél indítja a hetet az euróval szemben azt követően, hogy a múlt hét végén egyhónapos csúcsra kapaszkodott a magyar deviza. Most innen kellene megpróbálni még tovább menni, ebben a kapaszkodásban a következő kulcsszint a 308 lehetne. 

Van élet 310 alatt a forint számára?

Hétfőn egyébként minden adott a forint további erősödéséhez, hiszen a feltörekvő devizákkal kapcsolatos hangulatra nem lehet panaszunk. A régióban a lengyel zloty és a cseh korona is álmosan indítja a hetet, de például az orosz rubel már begyújtotta a rakétákat és fél százalékot javított a dollárral szemben, míg a török líra 0,3 százalékkal erősödött.

Van élet 310 alatt a forint számára?

Az euró-dollár árfolyamban péntek délután láttunk komoly fordulatot, akkor az euró hirtelen ismét erősödésnek indult. Ez egyelőre folytatódik ma reggel is, most 1,0939-nél jár a jegyzés, ami 0,1 százalékkal magasabb a péntek estinél. Ennek köszönhetően a forint is közelíti múlt heti csúcsát a dollárral szemben, most 283,32-nél jár az árfolyam, ami 282,8 alatt volt féléves csúcson legutóbb. 

 

Igazán lényeges makroadat ma nem jelenik meg, hajnalban már érkeztek a vártnál gyengébb számok Kínából, de a jelek szerint ezek nem ejtették pánikba a befektetőket.

 

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Portfolio Digital Transformation 2022

  Lépéskényszerben a vállalkozások: aki nem digitalizál,le fog maradni!

  Tiszaújváros-Kelet-magyarországi Gazdasági Fórum 2022

  Ingyenes esemény a Tisia Hotelben