2020. február 27. csütörtök Ákos, Bátor

Hírek - Agrárpénzek

Tovább szárnyalhat a búza ára!

Kanadai Búzatanács (CWB), a világ legnagyobb búzaértékesítője szerint minden esély meg van rá, hogy tovább emelkedjen a gabona ára, elsősorban az őszi vetésű növényeket fenyegető gyenge terméskilátások miatt.
 
 

Oroszországban és Ukrajnában a mostani különösen enyhe időjárás miatt a vetőmagok nyugalmi állapota kitolódik, ami jelentősen növeli az esélyét a növények téli károsodásának. Ennek megfelelően előfordulhat, hogy Oroszország a gazdasági év lezárulta után – ekkor járna le a mostani - is érvényben tartja majd exportkorlátozásait, akár 2011 végéig is.

Hasonló kilátásokról számolt be a Rabobank is: szerintük minden esély meg van rá, hogy a 2011-12-es évben Oroszország még nem állítja teljesen vissza exportmennyiségeit. Úgy vélik, ez az információ még nincs beárazva a piacon, mivel sokáig úgy gondolták, hogy Ukrajna és Kazahsztán pótolhatják a kieső orosz exportot. Mostanra ezek a remények is kezdnek szertefoszlani, ami további áremelkedést okozhat.

Az Egyesült Államokban a mostani csapadékmentes időjárás veszélyeztetheti az őszi búzát. A Rabobank összességében a következő év harmadik negyedévére 6,75 dolláros bushelenkénti búzaárat várnak.

Tegnap a chicagói árutőzsdén a decemberi szállítású búza ára 6,47 dolláron ált, Londonban januári határidőre tonnánként 174,65 fontért lehetett búzát venni.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárium 2020 Konferencia

  Az agrárium jelen és jövője

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu