Továbbra is zúgolódnak az amerikai húsipari szereplők - árutőzsdei összefoglaló 2012.07.31.

agrarszektor.hu
Amerikai húsipari szereplők már petíciót nyújtottak be a kormánynak, annyira félnek egy kukorica-katasztrófától, miközben a termény ára a nyári csúcsnak számító 825-ös szintet közelíti ismét.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Továbbra is zúgolódnak az amerikai húsfeldolgozók a magas takarmányárak miatt, amiket nem csak az évtizedek óta nem látott szárazság hajt fel, hanem az üzemanyagipar gabonaigénye is, ugyanis a szövetségi előírásoknak megfelelően idén 15,2 milliárd gallon - elsősorban kukoricából előállított - etanolt kell a teljes nemzeti üzemanyag mennyiségbe keverni.

A legnagyobb amerikai disznóhús-feldolgozó már kukorica-katasztrófát vizionál, és arra szólította fel a szövetségi kormányt, hogy csökkentse a Megújuló Üzemanyag Szabvány (Renewable Energy Standard) által előírt üzemanyagba keverendő etanol-mennyiséget.

Tizenkilenc húsipari cég pedig már petíciót nyújtott be a szövetségi kormánynak, amelyben kifejtik, hogy a szárazság miatt amúgy is csökkenő kukoricakészleteket még tovább csökkenti az etanolágazat kukoricaigénye a megújuló üzemanyagokra vonatkozó előírások miatt, így ezeknek az együttes hatása azt fogja eredményezni, hogy az állattartóknak csökkenteniük kell az állatállományukat.

Kedden reggel a Chicagoi Árutőzsdén a kukorica szeptemberre szóló határidős jegyzése 819 dollárcenten nyitott, míg az előző napi záróértéke 823,25 centen állt. A kedd kora délelőtti kereskedésben pedig már 824 cent fölött is kereskedtek vele.

A szójabab 1630 dollárcenten nyitott a kedd reggeli kereskedésben, hétfő esti záróértéke viszont 1645 dollárcent felett volt.

A búza szeptemberre szóló határidős jegyzése 911,75 centen nyitott, míg a hétfő esti záróértéke 913 dollárcent/véka fölött volt. A kedd kora délelőtti kereskedésben pedig már 914 cent fölötti kötések is születtek. Ha pedig átviszi a 950-es szintet, akkor a 10 dolláros szinting nincs megállás, mondta korábban az agrarszektor.hu-nakVetter Péter, a Solar Catital árutőzsdei üzletkötője.

Az előző napi árutőzsdei összefoglalóinkat itt tudja elolvasni, a korábbiakat pedig itt, meg itt.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?