Új alelnököt választott az agrárkamara: mutatjuk, ki került Kis Miklós Zsolt helyére

agrarszektor.hu
Süle Katalint választotta meg a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) országos küldöttgyűlése a köztestület általános agrárgazdasági ügyekért felelős országos alelnökének, 2019. december 19-én, Gödöllőn tartott ülésén. Süle Katalin azt követően kapta meg a posztot, hogy Kis Miklós Zsolt, a NAK eddigi, általános agrárgazdasági ügyekért felelős országos alelnöke lemondott.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Kis Miklós Zsolt, a NAK eddigi, általános agrárgazdasági ügyekért felelős országos alelnöke lemondott posztjáról - írja közleményében a kamara. A megüresedő alelnöki pozícióra Süle Katalint választotta meg ma az országos küldöttgyűlés.

Süle Katalin (Fotó: Mudra László)

Süle Katalin 2013-tól tölti be a kamara Zala megyei elnöki tisztségét, valamint 2015-től a NAK elnökségi szóvivője. 1979-ben született, Zircen, állattenyésztéssel foglalkozó családban. Okleveles agrármérnökként végzett a Veszprémi Egyetem keszthelyi Georgikon Mezőgazdaságtudományi Karán, 2004-ben, majd 2011-ben közgazdász diplomát szerzett a Budapesti Gazdasági Főiskolán. Az alapoktól indította el húsmarhatenyésztő vállalkozását 2010-ben; a gazdaság 2016-ban bemutató üzem, 2017-ben törzstenyészet minősítést kapott. Kezdeményezésére alakult meg 2011-ben a Peti Bükki Gazdakör, amelynek jelenleg is elnöke, valamint a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének Zala megyei elnöke. Süle Katalin a magyar gazdák érdekeit Brüsszelben is képviseli, Magyarország Kormányának delegáltjaként tagja az Európai Gazdasági és Szociális Bizottságnak. 2014-ben neki ítélték az "Év Agrárembere"-díjat Fiatal Gazda kategóriában.

A most megválasztott Süle Katalinnal együtt négy országos alelnöke van a NAK-nak: Éder Tamás élelmiszeriparért felelős országos alelnök, Luzsi József vidékfejlesztésért felelős országos alelnök, Süle Katalin általános agrárgazdasági ügyekért felelős országos alelnök, Zászlós Tibor mezőgazdaságért felelős országos alelnök.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 20. 06:02