2021. április 15. csütörtök Anasztázia, Tas

Hírek - Agrárpénzek

Új alelnököt választott az agrárkamara: mutatjuk, ki került Kis Miklós Zsolt helyére

Süle Katalint választotta meg a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) országos küldöttgyűlése a köztestület általános agrárgazdasági ügyekért felelős országos alelnökének, 2019. december 19-én, Gödöllőn tartott ülésén. Süle Katalin azt követően kapta meg a posztot, hogy Kis Miklós Zsolt, a NAK eddigi, általános agrárgazdasági ügyekért felelős országos alelnöke lemondott.
 
 

Kis Miklós Zsolt, a NAK eddigi, általános agrárgazdasági ügyekért felelős országos alelnöke lemondott posztjáról - írja közleményében a kamara. A megüresedő alelnöki pozícióra Süle Katalint választotta meg ma az országos küldöttgyűlés.

Süle Katalin (Fotó: Mudra László)

Süle Katalin 2013-tól tölti be a kamara Zala megyei elnöki tisztségét, valamint 2015-től a NAK elnökségi szóvivője. 1979-ben született, Zircen, állattenyésztéssel foglalkozó családban. Okleveles agrármérnökként végzett a Veszprémi Egyetem keszthelyi Georgikon Mezőgazdaságtudományi Karán, 2004-ben, majd 2011-ben közgazdász diplomát szerzett a Budapesti Gazdasági Főiskolán. Az alapoktól indította el húsmarhatenyésztő vállalkozását 2010-ben; a gazdaság 2016-ban bemutató üzem, 2017-ben törzstenyészet minősítést kapott. Kezdeményezésére alakult meg 2011-ben a Peti Bükki Gazdakör, amelynek jelenleg is elnöke, valamint a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének Zala megyei elnöke. Süle Katalin a magyar gazdák érdekeit Brüsszelben is képviseli, Magyarország Kormányának delegáltjaként tagja az Európai Gazdasági és Szociális Bizottságnak. 2014-ben neki ítélték az „Év Agrárembere”-díjat Fiatal Gazda kategóriában.

A most megválasztott Süle Katalinnal együtt négy országos alelnöke van a NAK-nak: Éder Tamás élelmiszeriparért felelős országos alelnök, Luzsi József vidékfejlesztésért felelős országos alelnök, Süle Katalin általános agrárgazdasági ügyekért felelős országos alelnök, Zászlós Tibor mezőgazdaságért felelős országos alelnök.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu