2020. június 2. kedd Kármen, Anita

Hírek - Agrárpénzek

Új vágópont épül Csongrád megyében

Helyi adottságokra, és igényekre tervezett vágópont alapkövét helyezte el Czerván György agrárgazdaságért felelős államtitkár Fábiánsebestyénben. A húsüzemmel kiegészített beruházás 44 millió forintos összköltségéhez 25 millió forintot nyert pályázaton a Kinizsi 2000 Mg. Zrt. és a társtulajdonos Fábiánsebestyén Község Önkormányzata.
 
 

Az államtitkár kiemelte: a LEADER pályázat keretében meghirdetett támogatás célja, hogy a mezőgazdasági termékek feldolgozásának, illetve forgalmazásának fejlesztésével vagy új termékek, eljárások, technológiák bevezetésével növekedjen a mezőgazdasági üzemek, illetve élelmiszeripari vállalkozások versenyképessége.

Magyarország mezőgazdasági adottságai kiválóak. A közös agrárpolitikát érintő brüsszeli tárgyalások során Orbán Viktor miniszterelnök határozottan kiáll hazánk érdekei mellett – hangsúlyozta Czerván György.

A 2010-ben alakult Fábiánsebestyéni Húsüzem a nagyüzemi állattartás, a családi gazdaságok kiszolgálására és igényeire (helyben készült, egészséges húsáru) létesült. A vágópont úgy lett megtervezve, hogy ahhoz kapcsolódva egy következő ütemben egy új húsüzem is kialakítható, de ettől függetlenül a vágópont önállóan is működőképes.

Az első ütemben elkészülő vágópont a településről és térségéből érkező állatok - marha, sertés, juh és kecske - szakszerű, higiénikus, az előírásokat teljesítő vágását szolgálja. Az új vágóponton bérvágást is vállalnak a környékbelieknek.


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  A szakértő szemével

  Támogató:
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu