Újabb elbocsátások a húságazatban

agrarszektor.hu
Átszervezi magyarországi vállalatait a Bernard Matthews csoport, melynek keretében összesen 400 főt küldenek el a Pannon Pulyka Kft.-től és a Sága Foods Zrt.-től.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A Bernard Matthews közleménye szerint az átszervezés célja egy hatékonyabban működő, új szervezet kialakítása, mely segítségével a Sága a nehéz körülmények ellenére is versenyképes tud maradni. A gyakorlatban ez a továbbfeldolgozás üzletág továbbfejlesztését, illetve a veszteségesen működő farmi állattenyésztés megszüntetését jelenti. A sárvári vágóhíd korszerűtlenné és elavulttá vált, a felújítására pedig olyan mértékű beruházásra lenne szükség, amire a Ságának nincsenek meg a forrásai. A Pannon Pulyka fokozatosan, a tervek szerint fél év alatt fejezi be a meglévő állatállomány nevelését, ezzel párhuzamosan csökken, illetve megszűnik a sárvári vágóhíd tevékenysége - derül ki a tájékoztatásból.

A Pannon Pulyka Kft. telepei viszont jó állapotban vannak, takarmánykeverő üzeme az egyik legkorszerűbb a régióban. A tulajdonos célja, hogy a telep tovább működjön, ezért a menedzsment stratégiai partnereket, illetve bérlőket, vevőket keres. Keleti Zsolt, a Sága Foods vezérigazgatója közölte: nehéz volt döntést hozni a Sága 80 éves múltját jelentő tradicionális tevékenységek - a pulykanevelés és a vágóhídi feldolgozás - megszüntetetéséről, de a jelenlegi anyagi, technológiai és piaci környezetben csak így tudják garantálni, hogy a Sága márka fennmaradjon, a termelő üzemek tovább működjenek és fejlődjenek, a dolgozóknak pedig biztos jövőt tudjanak biztosítani.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?