2022. május 18. szerda Erik, Alexandra

Hírek - Agrárpénzek

Újabb fejezetéhez érkezett a Bige-ügy: a rendőrség őrizetbe vette a műtrágyakirályt

Gazdasági bűncselekmények gyanújával őrizetbe vették Bige Lászlót, az ország egyik leggazdagabb emberét, írta meg Telex. A nagyváradi születésű Bige László elsősorban műtrágyagyártásból szerezte vagyonát.
 
 

Az ügyről egyelőre nincsenek hivatalos nyilvános információk, de a Telex értesülései szerint gazdasági ügyekről van szó. A portál úgy tudja, a kedd reggeli rajtaütés során házkutatás is történt, és a rendőrök bizonyítékokat is lefoglaltak.

A portál az értesüléseit ugyan több forrásból is ellenőrizte, de magát Bige Lászlót nem tudták elérni. A Telex kereste az Országos Rendőr-főkapitányságot, illetve a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányságot is, előbbinél utóbbihoz irányítottak, de a cikk megjelenéséig az ottani sajtóügyelettől sem kaptak válaszokat a kérdéseikre.

A vállalkozó az egyik leggazdagabb magyar, ugyanakkor cégeinek, így legjelentősebb vállalatának, a péti Nitrogénművek Zrt.-nek jelentős adósságai is vannak. Bige László cégei (a Bige Holding) az elmúlt időszakban többször álltak rendőrségi és versenyhivatali vizsgálat alatt. Korábban az is megtörtént, hogy a rendőrség mintegy 300 rendőrrel vizsgálódott a csoport szolnoki üzemében. Az az ügy egy környezetvédelmi eset volt, ez a mostani azonban egy másik eljárásnak tűnik.

 

A cikkben szereplő képek a Wikimedia Commons gyűjteményéből származnak.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Sustainable World 2022

  Fenntarthatósági konferencia szeptember 6-án a jövő vállalataiért!

  Portfolio Digital Transformation 2022

  Lépéskényszerben a vállalatok: aki nem digitalizál, csúnyán le fog maradni!

  Hitelezés 2022

  Május 17-én együtt a hazai hitelpiaci szereplők! Offline + Online is!