2020. június 4. csütörtök Bulcsú

Hírek - Agrárpénzek

Újabb milliárdokra pályázhatnak a tejtermelők

Megjelent a tejágazati szerkezetátalakítási pályázat. A 36,53 milliárd forintnyi vissza nem térítendő támogatást májustól igényelhetik az állattartók.
 
 

Tegnap tette közzé a Miniszterelnökség a www.szechenyi2020 oldalon a tejágazat szerkezetátalakítását kísérő állatjóléti támogatás feltételeit. A felhívás az állattartás fejlesztését, hatékonyságának javítását célozza. A pályázat keretében a gazdálkodóknak az állatok javát szolgáló szigorú higiéniai és takarmányozási előírásokat kell betartaniuk ahhoz, hogy a növekvő kiadások kompenzálása érdekében vissza nem térítendő támogatásban részesüljenek.

A 36,53 milliárd forintnyi normatív, vissza nem térítendő támogatásra 2016. május 1-től és 2017. május 1-től nyújthatják be kérelmüket a gazdálkodók. A tejtermelő tehenek után 5 éven keresztül gazdálkodási évente állategységenként meghatározott mértékű támogatás vehető igénybe, amennyiben a pályázó minden kötelezettséget vállal és teljesít. A pályázat keretében igényelhető alap- és kiegészítő támogatás minimálisan 2 állategységnek megfelelő állategyed után kérhető.

A kérelmeket elektronikus úton nyújthatják be a gazdák a www.mvh.gov.hu weboldalon. A kötelezettségvállalási időszak kezdete – a támogatási kérelem benyújtásának függvényében – 2016. május 1., vagy 2017. május 1. napja.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  A szakértő szemével

  Támogató:
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu