2022. június 30. csütörtök Pál

Hírek - Agrárpénzek

Újra kezd lendületbe jönni a dollár, 260 közelében az árfolyam

A várttól kevésbé lendületesen nőtt a második negyedévben a német gazdaság, ez azonban már elég volt ahhoz, hogy az elmúlt hetekben euróvételi pozícióban ülő befektetők elkezdjék zárni azokat. Így a dollár erősödni tudott délelőtt a közös európai fizetőeszközzel szemben. Emiatt a dollár/forint jegyzések is újra a 260-as szintet közelítik alulról - írja a Portfolio.
 
 


Az elmúlt hetekben nagy menetelésen van túl az euró főként a dollárral szemben, amelyben a Trump-adminisztráció "bukdácsolásai" mellett a lendületes eurózóna gazdasági növekedés és az integráció mélyítésének tervei is szerepet játszottak. A jegyzések 1,19 felett is megfordultak augusztus elején, de nagyon közel jártunk az euró lendületének végéhez, pontosabban a dollár negatív periódusának végéhez. Azóta valóban kifulladt az euró és egy második erősödési kísérlet a múlt héten már 1,1850 körül elakadt, most pedig már 1,17 felé közelít az árfolyam. Ebben szerepe van a ma reggel közzétett, a várttól 0,7 százalékkal elmaradó német GDP-növekedési adatnak is, ugyanis ez is csökkenti az EKB gyors kilépésének esélyét a nagy ütemű pénznyomtatási programból.  

Emellett az amerikai Jackson Hole-i Fed-konferencia előtt óvatossági alapon szintén sok euróvételi pozíció záródhat, amelyek jelentős része még tekintélyes profitot mutathat. Az említett konferencián esélyes, hogy a Fed konkretizálja a mérlegfőösszege leépítésének terveit, ami a dollárt fűtheti.

Újra kezd lendületbe jönni a dollár, 260 közelében az árfolyam


A dollár újraéledő ereje a dollár/forint árfolyamban is látszik, amely újra elkezdett a 260-as szinthez közelíteni. Ma reggel 259,4 körül járt a kereskedés.

Újra kezd lendületbe jönni a dollár, 260 közelében az árfolyam


Az euró/forint közben stabil 304,3 körül bankközi piacon van, és amint láttuk a múlt héten, 303-ról határozottan gyengült a forint. Így ez tűnik első körben most is erős támasz szintnek az árfolyamban.

Újra kezd lendületbe jönni a dollár, 260 közelében az árfolyam


Címlapkép forrása: Thomas SAMSON / AFP

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Portfolio Digital Transformation 2022

  Lépéskényszerben a vállalkozások: aki nem digitalizál,le fog maradni!

  Tiszaújváros-Kelet-magyarországi Gazdasági Fórum 2022

  Ingyenes esemény a Tisia Hotelben