Újraindult az Agrár Klub

agrarszektor.hu
A K&H és az Agrár Európa Kft. újra elindítja a hazai agrár- és élelmiszeripar legfontosabb szereplőit tömörítő Agrár Klubot. A szakmai fórum célja, hogy a résztvevők kötetlen formában tudják megvitatni az ágazat fő kérdéseit, problémáit, hozzájárulva ezzel a magyar agrárium összefogásához, fejlődéséhez.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A K&H és szakmai partnere, az Agrár Európa Kft. a 15 éves Agrár Európa Klub hagyományait felidézve idén újraindítja az Agrár Klubot. A szakmai rendezvényt, amelynek célja, hogy fórumot teremtsen az ágazat vezetői számára a mezőgazdaságot és az élelmiszeripart érintő kérdések megvitatására, Hendrik Scheerlinck, a K&H vezérigazgatója nyitotta meg. "Büszkék vagyunk rá, hogy a K&H a kezdetek óta partnere az agrárszektornak. Körülbelül 14 ezer ágazati ügyféllel és az ágazaton belül 18%-os piaci részesedésünkkel az agrárium vezető bankja vagyunk Magyarországon. Emellett Belgiumban az anyabankunknak, a KBC-nek is jelentős, 50%-ot meghaladó részesedése van az ágazat finanszírozásában, száz évre visszatekintő üzleti tapasztalatokkal" - hangsúlyozta Hendrik Scheerlinck.

Az Agrár Klub első rendezvényén az élelmiszerellátás, az állati termékek fejlődési tendenciái álltak a középpontban, amelyekről Horn Péter, a Magyar Tudományos Akadémia tagja tartott előadást. A professzor elmondta, hogy a fejlődő országok jövőbeni demográfiai alakulásának óriási hatása lesz a globális termelésre: tovább nő az öntözéses területek jelentősége és az intenzív, jól ellenőrizhető állattartási rendszerek előretörése várható. Ma már megvannak az agráriumban azok a technológiák, amelyek úgy tudják kielégíteni az egyre növekvő igényeket, hogy közben a felhasznált erőforrásokat és környezetterhelő hatásokat jelentősen mérsékelik, például a táplálkozási célokat szolgáló termékek előállításához szükséges vízigény csökkentésével.

"A mezőgazdaság és az élelmiszer-feldolgozó ágazatok mindig is fontos szerepet töltöttek be a magyar gazdaságban, a fenti világtendenciák miatt azonban ez a következő években fokozódhat. Mindezen változások ismerete és megértése nemcsak az agrárium számára, de nekünk, az ágazat fő finanszírozójának is feltétlenül fontos, hiszen ez hozzájárulhat ahhoz, hogy pontosabban meg tudjuk ítélni egy gazdálkodás jövedelem- és költségtartalmát, amely elengedhetetlen a finanszírozáshoz" - mondta el Tresó István, a K&H Agrárüzletág fejlesztési főosztály vezetője. "Az Agrár Klub rendezvénysorozatain az ágazat fő kérdéseit, problémáit és fejlődési irányvonalait nemcsak megismerni, de megvitatni is lehetőség van a szakma képviselőinek, ezért úgy látjuk, hogy az esemény nagyban hozzájárulhat a magyar agrárium összefogásához, fejlődéséhez" - emelte ki Tresó István.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?