Uniós forrásokat csoportosítanak át Tolna megyén belül

MTI
Várhatóan ősszel átcsoportosítják a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) Tolna megyei, 27,5 milliárd forintos keretén belüli forrásokat a gazdaságfejlesztési projektek javára - mondta a Tolna megyei közgyűlés elnöke hétfőn Tamásiban.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Fehérvári Tamás a Tolna megyei fejlesztésekről tartott sajtótájékoztatón hozzátette: azoknak a pályázati kiírásoknak a keretét csökkentik, amelyekre kisebb az önkormányzatok érdeklődése. Ilyen például az önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése, amelyre négymilliárd forintot terveztek. A módosítással nőhet a gazdaság- és turizmusfejlesztésre jutó, jelenleg mintegy 5 milliárd forintos keret - mondta.

Beszámolt arról, hogy Tolna megyében idén a rendelkezésre álló összegből közel 26 milliárd forintra írtak ki pályázatokat, a következő évre 2-3 milliárd forint pályázható forrás marad. Eddig két kiírás pályázatairól döntöttek: a Tolna megyei foglalkoztatási paktum 1,2 milliárd forintos projektjéről, illetve a megye alsóbb rendű útjainak 1,7-1,8 milliárd forintos felújításáról. Az útprogram révén közel 20 kilométernyi négy és öt számjegyű út újulhat meg. Közlése szerint júliusban barnamezős területek rehabilitációjáról, augusztusban megújuló energiaforrások kihasználását elősegítő, városrehabilitációs pályázatókról és a helyi foglalkoztatási együttműködésekről hoznak döntést.

Hirt Ferenc, Tolna megye fejlesztési biztosa elmondta: Tamási térségében kézimunkaigényes mezőgazdasági ágazatokat, például gyógynövény-termesztést honosítanának meg, illetve az Ős-Dráva programhoz hasonló fejlesztési programot dolgoznak ki Dél-Fejérben és Észak-Tolnában.

A két térség hasonló gondokkal küzd - jegyezte meg, a 38 ezer lakosú Tamási térségében például sok az "alvó" település, közel ezer ember ingázik naponta Dunaújvárosba, Székesfehérvárra, Tabra.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?