2018. június 18. hétfő Arnold, Levente

Hírek - Agrárpénzek

Uniós támogatások: mindenki mást ért szolidaritás alatt

Nincs egyetértés a tagállami vezetők között azon német javaslatokat illetően, amelyek értelmében az uniós támogatások elosztásában a szolidaritási és a jogállamisági elveknek kell tükröződniük - derült ki az uniós állam- és kormányfők pénteki brüsszeli találkozója előtt elhangzott nyilatkozatokból.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

A német álláspont szerint a strukturális támogatások elosztási szempontjaiban annak is tükröződnie kellene a jövőben, hogy egyes tagországok mennyire veszik ki a részüket a menekültválság közös kezeléséből. Mark Rutte holland miniszterelnök a strukturális alapokból származó pénzeket az alapján osztaná el, hogy a támogatásokkal elérhetőek-e "a kívánt célok, a szükséges változások".

Ha felkészülten akar nekivágni a 2018-as agrárévnek, ha első kézből, a hazai agrárszektor meghatározó szakembereitől, véleményformálóitól, vállalatvezetőitől és döntéshozóitól szeretne választ kapni a hazai mezőgazdaságot érintő legfontosabb és legaktuálisabb kérdésekre, jöjjön el az Agrárium 2018 Konferenciára, ahol az elsőrangú szakmai program mellett a kiváló kapcsolatépítési lehetőségeké a főszerep.

Sebastian Kurz osztrák kancellárt hangsúlyozta, alapvetően meg tudja érteni annak az ötletét, hogy bizonyos feltételeket szabjanak a támogatásokhoz.  "Csak annyit kérnék, hogy ne mindig a menekültekre fókuszáljunk, ugyanis a szolidaritás jóval többről szól a menekültek befogadásánál" - fogalmazott.

Dalia Grybauskaite litván elnök viszont azon véleményének adott hangot, hogy a kohéziós és strukturális alapok a konvergencia javítását szolgálják, és nem mást.  Mint ismert, a magyar és a lengyel kormány már kifejezte tiltakozását a tervezettel kapcsolatban.

(Forrás: MTI)


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Hollósi Dávid
  igazgató
  Takarék Agrár Igazgatóság

  Adja fel hirdetését gyorsan, ingyenesen!

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu