2021. április 16. péntek Csongor

Hírek - Agrárpénzek

Üzenjük Brüsszelnek: egyszerűsíteni kell a bürokratikus szabályokat

Az uniós közös agrárpolitika (KAP) támogatási rendszerének egyszerűsítésében, hatékonyabbá tételében érdekelt Magyarország – jelentette ki Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter. Szükség van megfelelő pénzügyi háttérre is.
 
 

A gazdák elvárásainak jobban megfelelő, kevésbé bürokratikus és átlátható EU-s agrártámogatási rendszerre van szükség – ebben értett egyet tárgyalásain Fazekas Sándor és Thomas Schmidt, szászországi környezetvédelmi és mezőgazdasági miniszter. A magyar agrárminiszter fontosnak tartotta azt is, hogy az új támogatási rendszer pénzügyileg kellő háttérrel rendelkezzen a folyamatos mezőgazdasági termelés érdekében, és azért, hogy a gazdák jövedelembiztonsága stabil alapokon álljon.

Fazekas Sándor ismét megerősítette, hogy Magyarország alkotmányos szinten áll ki a köztermesztés GMO-mentességéért. A tartományi miniszter álláspontja szerint a tudományos vitáknak továbbra is fontos szerepet kell szánni, azonban a társadalmi elvárásokat és közhangulatot figyelembe véve, politikailag egyre inkább a magyar álláspont vállalható mind a német szövetségi, mind uniós szinten.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu