Üzenjük Brüsszelnek: egyszerűsíteni kell a bürokratikus szabályokat

agrarszektor.hu
Az uniós közös agrárpolitika (KAP) támogatási rendszerének egyszerűsítésében, hatékonyabbá tételében érdekelt Magyarország - jelentette ki Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter. Szükség van megfelelő pénzügyi háttérre is.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A gazdák elvárásainak jobban megfelelő, kevésbé bürokratikus és átlátható EU-s agrártámogatási rendszerre van szükség - ebben értett egyet tárgyalásain Fazekas Sándor és Thomas Schmidt, szászországi környezetvédelmi és mezőgazdasági miniszter. A magyar agrárminiszter fontosnak tartotta azt is, hogy az új támogatási rendszer pénzügyileg kellő háttérrel rendelkezzen a folyamatos mezőgazdasági termelés érdekében, és azért, hogy a gazdák jövedelembiztonsága stabil alapokon álljon.

Fazekas Sándor ismét megerősítette, hogy Magyarország alkotmányos szinten áll ki a köztermesztés GMO-mentességéért. A tartományi miniszter álláspontja szerint a tudományos vitáknak továbbra is fontos szerepet kell szánni, azonban a társadalmi elvárásokat és közhangulatot figyelembe véve, politikailag egyre inkább a magyar álláspont vállalható mind a német szövetségi, mind uniós szinten.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?