Vége az orosz zöldségtilalomnak

agrarszektor.hu
Mai hatállyal feloldotta Oroszország a friss zöldség bevitelére vonatkozó tilalmat - jelentette be a moszkvai tiszti főorvos hivatala.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Augusztus 9-től teljesen feloldják az Európai Unió tagállamaiban az ötven áldozatot követelő hasmenésjárvány miatt elrendelt korlátozást. Továbbá azt a szigorítást is eltörölték, miszerint a szállítmányokhoz a laborvizsgálatokról szóló kísérő iratokat kell mellékelni.

A döntés az Orosz Tiszti Főorvosi hivatal és az Európai Bizottság közötti június 22-ei ülést követően született, ekkor a felek abban maradtak, hogy a tilalmak és az egyéb előírások a járvány megszűnte után még tíz napig - a maximális inkubációs időtartamra - maradnak érvényben. Ez most telt le, mivel a május elején kitört járvány utolsó új megbetegedését az EU területén július 27-én regisztrálták.

Oroszország eleinte (június végétől) a spanyol és német zöldségek behozatalát tiltotta be a járvány miatt, ezt a tilalmat pedig később minden EU tagállamára kiterjesztette. Az export feloldásához kikötötte, hogy az országok minden árut lássanak el biztonsági garanciákkal.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03