Véget ért a korrekció

agrarszektor.hu
Újabb lökést kaptak az árfolyamok a tegnapi napon, ma azonban már megfordulni látszik az irány. A mai nap nagy kérdése, hogy ez milyen ütemben történik majd a korrekció hatásainak elvesztésével.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Végéhez közeledik, sőt gyakorlatilag már véget ért a kukorica és a szója betakarítása, így lassan enyhülni látszik az árakat lefelé szorító nyomás, ami a hirtelen felduzzadt készletekből adódik. Ezt a hatást a múlt héten kezdődött nagyobb zuhanást követő visszapattanás egészítette ki, így látványosabban tudott emelkedni valamennyi termény, különösen a szója. 1509 dollárcentről 36 centet tudott emelkedni, így 1545 centen zárt tegnap.



A kukorica is nagyobb növekedést produkált az előző napiénál, 745 centről egészen 760-ra tudott felkapaszkodni.


A búza valamivel visszafogottabb, de ugyancsak az előző napiét meghaladó, 12 centes korrekciót mondhatott magáénak, 856-ról 868 centre nőtt az árfolyam. Az első ránézésre gyorsuló növekedési ütem azonban csalóka. A mai napon a búza kivételével már valamennyi termény lefelé indult el, és vélhetően előbbi is beáll a sorba. A korrekciós hatás vége és a dollár erősödése is egyértelműen lefelé fogja húzni az árakat, a kérdés inkább csak az, mennyivel. 

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03