Végre eldöntötték! - Megvan, ki lesz a csúcshivatal elnöke

agrarszektor.hu
Gyuricza Csaba, a Szent István Egyetem Mezőgazdaság- és Környezettudományi Karának eddigi dékánja lesz az uniós agrár- és vidékfejlesztési támogatások kifizető ügynökségeként működő Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) új elnöke - erősítette meg az agrárszektor.hu-nak Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter. Az agrárgazdasági csúcshivatal élére csaknem hat hónap után kerül elnök, mivel az MVH előző vezetője még tavaly szeptember 10-én mondott le.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Gyuricza Csaba március 1-től tölti be az MVH elnöki tisztét - közölte az agrárszektor.hu-val Fazekas Sándor, de a kinevezéssel kapcsolatban további részleteket nem kívánt közölni.

Az évi több százmilliárd forintos agrár- és vidékfejlesztési támogatást kifizető MVH-nak csaknem fél éve nem volt elnöke, mivel Palkovics Péter előző elnök tavaly szeptember 10-vel mondott le . Az agrárszektor.hu korábbi információi szerint az új elnök kinevezését az elmúlt hónapokban elsősorban az hátráltatta, hogy Fazekas Sándor és Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter az utódlás kérdésében nem tudott egyezségre jutni. A Miniszterelnökség azért vált érintetté az MVH-val kapcsolatos ügyekben, mert tavaly az agrár-vidékfejlesztést átvette az agrártárcától, így 2015-2020 között több mint 1200 milliárd forintnyi uniós és hazai forrás felhasználásáért vált felelőssé.

Az MVH-t az utóbbi időszakban Kentési Sándor általános elnökhelyettes irányította, akit 2014. szeptember 23-tól neveztek ki. A hivatal másik elnökhelyettesi posztja betöltetlen maradt.

Az új elnöknek legfontosabb első feladatként szakértők szerint azt kell biztosítania, hogy zökkenőmentesek legyenek az idei agrár- és vidékfejlesztési támogatási igénylések. A Földművelésügyi Minisztérium (FM) korábbi közlése szerint az úgynevezett egységes elektronikus támogatási kérelmek benyújtási időszaka egy hónap múlva, április elsején kezdődik meg. A támogatási rendszer az idéntől jelentősen megváltozik a korábbiakhoz képest, mivel az új uniós Közös Agrárpolitika (KAP) - a tavalyi átmeneti időszak után - mostantól válik élessé.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?