Vetőmagot osztanak a rászorulóknak!

agrarszektor.hu
Nagyszabású vetőmag programot indított a Magyar Vöröskereszt az ország két legszegényebb régiójában, Borsod-Abaúj-Zemplén és a Jász-Nagykun-Szolnok megyében. A Konyhakert Program keretében a szervezet 8000 csomag vetőmagot osztott szét. A kezdeményezést a Vidékfejlesztési Minisztérium is támogatja.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A program, melynek célja, hogy a rászoruló családok saját zöldségtermesztésbe kezdjenek, a tavalyi sikeres jászkiséri kezdeményezésen alapul: 2010-ben Jászkisér önkormányzata 100 családnak biztosított vetőmagot. Idén már 91 településen osztanak többféle zöldségvetőmagból álló egységcsomagot a Vöröskereszt munkatársai.

A 8000 résztvevő család vállalja, hogy 40 négyzetméter alapterületen dughagymát, zöldborsót, babot, kukoricát, uborkát, tököt, retket, petrezselymet, sárgarépát és salátát termeszt.

Fazekas Sándor vidékfejlesztési minisztert Selymes Erik, a Magyar Vöröskereszt igazgatója tájékoztatta a programról. A találkozón a miniszter elmondta: a tárca támogat minden olyan kezdeményezést, amely segíti az embereket, hogy a drága import termékek vásárlása helyett maguk termelhessék meg a szükséges élelmiszereket. Ennek érdekében össze kell hangolni a vidékfejlesztési programot, a közmunkaprogramot és a helyi értékesítés szabályozását.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?