2020. július 4. szombat Ulrik

Hírek - Agrárpénzek

Vetőmagot osztanak a rászorulóknak!

Nagyszabású vetőmag programot indított a Magyar Vöröskereszt az ország két legszegényebb régiójában, Borsod-Abaúj-Zemplén és a Jász-Nagykun-Szolnok megyében. A Konyhakert Program keretében a szervezet 8000 csomag vetőmagot osztott szét. A kezdeményezést a Vidékfejlesztési Minisztérium is támogatja.
 
 

A program, melynek célja, hogy a rászoruló családok saját zöldségtermesztésbe kezdjenek, a tavalyi sikeres jászkiséri kezdeményezésen alapul: 2010-ben Jászkisér önkormányzata 100 családnak biztosított vetőmagot. Idén már 91 településen osztanak többféle zöldségvetőmagból álló egységcsomagot a Vöröskereszt munkatársai.

A 8000 résztvevő család vállalja, hogy 40 négyzetméter alapterületen dughagymát, zöldborsót, babot, kukoricát, uborkát, tököt, retket, petrezselymet, sárgarépát és salátát termeszt.

Fazekas Sándor vidékfejlesztési minisztert Selymes Erik, a Magyar Vöröskereszt igazgatója tájékoztatta a programról. A találkozón a miniszter elmondta: a tárca támogat minden olyan kezdeményezést, amely segíti az embereket, hogy a drága import termékek vásárlása helyett maguk termelhessék meg a szükséges élelmiszereket. Ennek érdekében össze kell hangolni a vidékfejlesztési programot, a közmunkaprogramot és a helyi értékesítés szabályozását.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu