Vihar előtti csend

agrarszektor.hu
Folytatódott a kukorica és a búza árának óvatos, szinte elhanyagolható mozgása, ám minden jel arra mutat, hogy hamarosan lendületesebben is megindulhat a csökkenés - véli Länger Péter, a Solar Capital árutőzsdei kereskedője.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A kukoricát a tegnapi napon teljes érdektelenség jellemezte. Szűk intervallumon belül mozgott egész nap, a 746 centes nyitóárhoz képest gyakorlatilag jelentéktelen a 744 dollárcentre történő csökkenés a nap végén. Länger Péter szerint azonban ez a csendesnek mondható időszak csak készülődés a nagyobb mértékű letörésre, melyet az USA termőterületeinek óriási megnöveléséről szóló hírek is megerősítenek. A termőterület 77 éve nem volt ekkora, így jövőre meglehetősen nagy terméshozamra lehet számítani, ami komoly árcsökkentő hatást gyakorol majd a piacra.


A búza ugyancsak folytatta az oldalazó mozgást, 897 dollárcentről 892-re esett a nap végére, azonban a napi mozgásokon már egy jó ideje itt is érzékelni a készülő letörést. Az egyre alacsonyabb csúcsokat produkáló ár akár már jövő hét vége felé meredekebben elindulhat lefelé, 2-3 héten belül pedig elérheti a 890-880 dollárcentes szintet is.


A szója esetében már megtörtént, ami a másik két árunál még csak készül, ennek hatását láthattuk tegnap is a piacon: 1621 dollárcentes nyitóárról indulva 1610 centen fejezte be a csökkenést. A mai napon az élelmiszerárakról szóló USDA jelentés kavarhatja fel az állóvizet, de valószínűleg a hétfői termés-előrejelzések megérkeztéig zavartalanul folytatódnak tovább az elmúlt időben tapasztalt trendek. 

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 25. 11:13