Vis maior bejelentéseket vár az MVH

agrarszektor.hu
A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) felhívja a gazdálkodók figyelmét a 2012-es egységes kérelemhez kapcsolódóan benyújtható vis maior bejelentésekkel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókra.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A vis maior bejelentést a vis maior esemény bekövetkezésétől számított 15 napon belül, de legkésőbb a káreseménytől számított 6 hónapon belül kell benyújtani.

A bejelentés csak akkor teljes, ha az ügyfél a vis maior eset tényét alátámasztó dokumentumot postai úton megküldi a területileg illetékes MVH megyei kirendeltség részére. Kivételt jelent, ha a vis maior eseményt többek között természeti csapás - az idei évben különös tekintettel a fagykárra és az aszályra -, illetve szélsőséges időjárási körülmény okozza, mert ezen vis maior események bejelentését az MVH és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal egyszerűsített eljárásban kezeli, és ezért nem kell igazolást beküldeni.
Felhívjuk a figyelmet arra, hogy az országos aszálykár meghirdetésére a kárenyhítési rendszerre vonatkozó rendelkezések alapján került sor, de nem pótolja az aszálykár okozta, az egységes kérelem jogcímeihez kapcsolódó vis maior bejelentések benyújtását!

A vis maior bejelentésről részletes tájékoztató a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal honlapján (www.mvh.gov.hu) olvasható.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?