Visszapattantak a tejtermékárak az amerikai tejtermelés növekedésének lassulása miatt

agrarszektor.hu
A globalDairy Trade-en, a tejtermékek globális aukciós platformján, a tejtermékek jelenleg az elmúlt 14 hónap legmagasabb árát produkálták a miatt, hogy számos országban az északi féltekén lelassult a tejtermelés növekedése.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A globalDairyTrade indexe alapján a tejtermékek ára 3,5 százalékkal nőtt, elsősorban a tejfehérje-koncentrátum árának 11, 5 százalékos növekedése miatt, ami a hagyományos írópor értékének 8,6 százalékos növekedését jelentette, írta az agrimoney.com agrárpénzügyi internetes hírportál.


Ez az emelkedés, amit mindössze a június 5-i akción elért 13,6 százalékos növekedés szárnyalt túl, nagyobb mértékű, mint az értékesített termékeké, ami két hét alatt 37 ezer tonnáról 45 ezer tonnára nőtt.


A mennyiségi növekedés 43 százalékos ugrást jelent 27 ezer tonnára a teljes tejpor mennyiségében, mert az aukción megújították az ausztráliai eladásokat. A vásárlók 3,5 százalékkal többet fizettek a teljes tejporért szerdán.


Az áremelkedés közben Európa számos országában lelassult a tejtermelés növekedése. Az Egyesült Királyságban az árcsökkentések és a magas takarmányárak törték le a termelők optimizmusát. Az Egyesült Államok pedig, ahol a tejtermelés 0,9 százalékkal nőtt a múlt hónapban, az elmúlt egy év leggyengébb növekedését produkálta ezen a területen.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?