2020. augusztus 11. kedd Zsuzsanna, Tiborc

Hírek - Agrárpénzek

Víz-, élelem- és energiaválság fenyeget!

A brit kormány vezető tudományos tanácsadója arra szólította fel az EU-t, hogy vállaljon vezető szerepet a globális élelmiszerbiztonság biztosítása terén.
 
 

John Beddington - aki közvetlenül a brit miniszterelnöknek, David Cameronnak jelent – azért járt szerdán Brüsszelben, hogy bemutassa a brit kormány élelmezéssel foglalkozó jelentését. A tanulmány szerint 2030-ra a világ népessége elérheti a 8 milliárd főt, amely soha nem látott energia-, a víz és az élelmiszerhiányt okozhat majd. A Közös Agrárpolitika megreformálásával éppen ezért versenyképes mezőgazdaságot kell létrehozni, és jóval nagyobb hangsúlyt kell fektetni a kutatás-fejlesztésre az élelmiszeriparban is – állítja Beddington.

A legfontosabb kérdéssel: hogy miként tudunk majd ennyi embert fenntartható módon élelemmel ellátni, a szakértő szerint azonnal foglalkozni kell.

A 207 oldalas jelentés elkészítésében 35 ország, 400 szakértője vett részt. Legfontosabb következtetése szerint az EU-nak mindenképp vezető szerepet kell vállalnia a támogatások, és kereskedelmi szabályok megreformálásában, valamint a globális élelmiszerbiztonság megalapozásában is. Beddington szerint az élelmiszerkérdéssel minden ország kormányának kiemelten kellene foglalkoznia. A következő tíz évben radikális reformokra van ugyanis szükség egy esetleges élelmiszerválság elkerülése érdekében.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  Agrárszektor Konferencia 2020

  Most még a legkedvezményesebb áron

  Sustainable World 2020

  A Portfolio első zöld konferenciája - a jövő vállalatainak

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu