260-nál várja a dollár az esti Fed-jelzést

agrarszektor.hu
Hétfő óta lényegében mozdulatlan a forint az euróval szemben a bankközi devizapiacon, a dollárral szembeni árfolyamot pedig maga a dollár világpiaci mozgása befolyásolja. A 260 közeli árfolyamban akár lényeges kilengést is hozhatnak azok a jelzések, amelyeket a piaci szereplők a Fed ma este 8-kor megjelenő legutóbbi kamatdöntésének szövegezéséből olvasnak ki - írja a Portfolio.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Egyelőre nem okozott komolyabb elmozdulásokat az euró/dollár árfolyamban a német alkotmánybíróság azon tegnap reggeli döntése, hogy az Európai Bíróságra továbbította azt EKB eszközvásárlási programjával kapcsolatos ügyet. A német testület szerint az EKB megsértette a saját mandátumára vonatkozó kereteket, amikor néhány évvel ezelőtt az eszközvásárlási program megindításáról döntött. Korábban a német alkotmánybíróság az EKB OMT nevű programját is az Európai Bíróságra küldte, de utóbbi elkaszálta azt, és erre most is megvan az esély.

Mindenesetre van olyan értelmezés a piacon, hogy ez a veszély még inkább arra szorítja majd az EKB-t, hogy minél előbb kezdje el a program leépítését és semmi esetre se gondolkodjon azon, hogy az egyes értékpapírokban 33 százalékról 50 százalékra emelje az EKB részesedésének felső korlátját (amivel hosszabb ideig tudná fenntartani a vásárlási programot). A euró/dollár kurzus tegnap délelőtt nem emiatt, hanem inkább a várttól minimálisan elmaradó német GDP-növekedési adat miatt süllyedt, majd az erős amerikai kiskereskedelmi forgalmi adat hatására átmenetileg 1,17 alá is benézett, ma reggel pedig 1,1730 körül jár a kereskedés.

260-nál várja a dollár az esti Fed-jelzést

A forint az euróval szemben hétfő reggel óta a nagyon szűk, 304-304,5-ös sávban ingadozik.

260-nál várja a dollár az esti Fed-jelzést

A dollár/forint jegyzések kissé a 260-as szint alatt ragadtak, de a Fed ma este megjelenő kamatdöntési jegyzkönyve lényeges lesz abból a szempontból, hogy mikor és milyen stratégia mentén tervezi leépíteni a felvásárolt hatalmas értékpapír állományát. Esélyes, hogy erről további lényeges információk a jövő heti Jackson Hole-i Fed-konferencia keretében hangzanak majd el.

260-nál várja a dollár az esti Fed-jelzést

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?