27 ezren tanulnak az agrártárca iskoláiban

agrarszektor.hu
A most induló tanévben 27 ezer diák tanul a Földművelésügyi Minisztérium (FM) iskoláiban, hétezren most kezdik tanulmányaikat. A tárca az elmúlt hónapokban több százmillió forintos pénzügyi tervet vett le az intézményhálózatról.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Az agrárszakképzési intézményhálózat létrejöttével 59 iskolában oktatják egységes irányítás alatt a mezőgazdaság, az élelmiszeripar és a környezetvédelmi szakmát tanulókat - mondta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter az agrárszakiskolák országos tanévnyitó ünnepségén Tatán, a Jávorka Sándor Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakközépiskolában. A Nemzetgazdasági Minisztériumtól átvett intézményekben 2400 pedagógus és 1700 alkalmazott dolgozik.

A miniszter az MTI szerint emlékeztetett arra, hogy az intézményhálózat több százmillió forintos pénzügyi terhet cipelt magával, ezt az elmúlt hónapokban takarékos gazdálkodással és tárca támogatásával sikerült rendezni. Fazekas Sándor kiemelte, az egységes agrárszakképzési intézményhálózat munkáját kiegyensúlyozott gazdálkodás, átlátható szabályrendszer segíti.

A szakképző intézmények 5450 hektár földet használnak, amelyben szántótól halastóig sokféle művelési ág található, a gyakorlati képzőhelyek között tanpanzió is szerepel. A Földművelésügyi Minisztérium célja az intézmények infrastrukturális és tartalmi fejlesztése, valamint a gyakorlati képzés bázisául szolgáló tangazdaságok komplex tangazdasággá fejlesztése a termeléstől az elsődleges feldolgozáson át az értékesítésig.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?