303 felett kezdte a napot a forint

agrarszektor.hu
Kedden 303 alá került a forint az euróval szemben, ott azonban kicsit megtorpant a magyar deviza erősödése, így szerda reggel gyakorlatilag változatlanul 303,6 körül kezdte a napot, miközben a dollárra megint rájár a rúd - írja a Portfolio.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Szerda reggel 303,6-nál járt a forint az euróval szemben, ami minimális gyengülést jelentett a magyar deviza szempontjából. Kedden 303 alatt járt a jegyzés mélypontja, és a nap első felében megállíthatatlannak tűnt a forint erősödése, délutánra azonban megtorpant a javulás. A dollárral szemben szerdán 256,88-nál járt a magyar fizetőeszköz, míg a svájci frank 266 forintba került.

Elsőre megálljt parancsolt a forintnak a 303-as szint

A forint versenytársai közül a lengyel zloty 0,1 százalékos gyengüléssel kezdte a napot az euróval szemben, míg a cseh korona a forinthoz hasonlóan stagnált. A tágabban vett feltörekvő piacokon az orosz rubel 0,1 százalékkal gyengült a dollárral szemben, akárcsak a török líra, miközben a dél-afrikai rand 0,3 százalékos erősödést mutatott.

A dollár ismét gyengülésnek indult, reggelre 0,2 százalékkal emelkedett az euró jegyzése, így 1,1828-nál járt az árfolyam. Közben a japán jen 0,3 százalékkal gyengült a dollárral szemben, az angol font viszont 0,1 százalékos erősödéssel kezdte a napot.

Elsőre megálljt parancsolt a forintnak a 303-as szint

A ma megjelenő makroadatok közül délután érdemes lesz figyelni az amerikai magánszektor foglalkoztatottságát mérő ADP indexre, emellett magyar idő szerint este két Fed-döntéshozó is megszólal.

A címlapkép forrása: Shutterstock

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?