A hét első napján a koreai hírek befolyásolják a devizapiacot

agrarszektor.hu
A piac elsősorban a csütörtöki EKB-döntésre vár a héten, addig viszont alapvetően csendes kereskedésre lehet számítani. Főleg úgy, hogy hétfőn az amerikai piacok szünnapot tartanak. Így egyelőre csak az újabb hétvégi észak-koreai bombakísérlet borzolja a kedélyeket - írja a Portfolio.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Hétfő reggel a forint 305,51-nél járt az euróval szemben, ez 0,1 százalékos erősödést jelent péntek estéhez képest a magyar deviza szempontjából. A dollárral szemben 256,87-nél állt a hazai fizetőeszköz.

Megint menekülőre fogták a befektetők a koreai hírekre

A forint versenytársai közül a lengyel zloty 0,1 százalékos gyengüléssel kezdett az euróval szemben, míg a cseh korona stagnálással indította a hetet. A tágabban vett feltörekvő piacokon az orosz rubel 0,4 százalékkal gyengült az egyébként is szenvedő dollárral szemben, a török líra 0,1 százalékkal értékelődött le, míg a dél-afrikai rand szintén minimális gyengüléssel kezdett.

A dollár gyengüléssel kezdte a hetet, így ismét 1,19 közelében jár az euróval szembeni árfolyam, ami 0,3 százalékkal magasabb a péntekinél. A héten a befektetők elsősorban Mario Draghi csütörtöki szavait várják, a várakozások szerint az EKB elnöke végre elárulhat valamit az eszközvásárlások fokozatos leállításáról.

Megint menekülőre fogták a befektetők a koreai hírekre

Közben az újabb észak-koreai bombakísérlet miatt ismét csökkent a kockázatvállalási hajlandóság a piacon, ebből elsősorban a menedékdevizák profitálnak. A japán jen például 0,7 százalékos erősödéssel kezdett a dollárral szemben, míg a svájci frank 0,3 százalékot javított az euró ellenében.

A címlapkép forrása: Ed Jones/AFP

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?