A héten indul az OMÉK

agrarszektor.hu
Nemsokára kezdetét veszi - hat év kihagyás után - az OMÉK (Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás) a Hungexpo területén szeptember 28. és október 2. között, a Vidékfejlesztési Minisztérium és az Agrármarketing Centrum támogatásával.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A 75. OMÉK nagy agrárdiplomáciai szempontból is kiemelkedő esemény, a díszvendég a soros elnökséget július 1-től betöltő Lengyelország, a fővédnök Orbán Viktor miniszterelnök, a védnök pedig Fazekas Sándor Vidékfejlesztési miniszter lesz.

Idén az eddiginél is több kiállító érdeklődött a rendezvény iránt, így 2011-ben mintegy 450-en mutatják be termékeiket az OMÉK-en.
Hazánk legrégebbi agrárkiállítását idén új nemzeti vidékstratégia nevében rendezik, cél a város és vidék kapcsolatának erősítése, a városi lakosság bevonása, ezért választották a fővárost helyszínnek.

Az idei mottó: "A magyar föld legjava." Ez is tükrözi azt az új célkitűzést, miszerint támogatni kell a hazai mezőgazdaságot, hogy minden asztalra jusson magyar, kiváló minőségű, egészséges táplálék, megfizethető áron.

Idén kiemelt szerepet kapnak a biotermékek, a borok, a méz, a szikvíz, az őshonos állatok, a kézműves termékek. Jelen lesz a Vidékfejlesztési Minisztérium vezetősége is, méghozzá az 'A' pavilonban. Kitűnő alkalom ez a kiállítók számára az információszerzésre, új kapcsolatok kiépítésére. Számos vitafórum, előadás, program, kóstoló, élőállat-kiállítás, termékbemutató várja az érdeklődőket és a szakmabelieket - írja a kormány.hu

Konferenciák:
• Kárpát-medencei Vidékfejlesztési Fórum
• A KAP aktuális kérdései
• Sajtkészítők Országos Konferenciája
• Mezőgépipari Fórum
• Nyúltenyésztésről szóló fórum
• GMO vitafórum
• A hazai halászat lehetőségeiről szóló fórum
• A hazai zöldség-és gyümölcs ágazat helyzete című konferencia
• A természetközeli gazdálkodás című konferencia
• Föld és birtokpolitikai fórum
• A hazai gabona ágazat helyzetéről szóló fórum
• Bor-ágazati konferencia
• Keleti nyitás lehetőségei a magyar élelmiszergazdaság számára című konferencia

Színpadi műsorok:
Az A pavilonban interaktív gyermek programokkal várják az érdeklődőket, a színpadokon: Besh'o'drom élő koncert, Bartók Néptáncegyüttes gálaműsora, Kutyakölykök bemutató, Szalóki Ági gyermekműsora, Berecz András mesemondó, Borrendek és Pálinka Lovagrendek bemutatkozása, Irigy Hónaljmirigy koncert, Tájak-viseletek-népszokások bemutató stb.

Állatbemutatók:
csincsilla fürdetés, ló fajtabemutató, őshonos fajtabemutató, juh és kecske fajtabemutató, díjlovas bemutató, szarvasmarha fejési és nyírási bemutató, patkolás bemutató, magyar kutyafajták bemutatója, a Kincsem Park lovas pályán: szürke marha bika felvezetése, hatos ökörfogat, bábolnai harsonások, hortobágyi csikósok stb.

Kiállítók:
mezőgazdasági gépgyártók, kézműves csokoládékészítők, zöldségfeldolgozók, körbálázó gyártó, méztermelő, istállófűtéssel foglalkozó gyártó, pékek, sajtkészítők, pálinkafőzdék, lószerszámkészítők, műtrágya gyártók, kolbász készítők stb.

Belépőjegyek:
Felnőtt jegy: 1000 Ft
14-18 év között:600 Ft (igazolvány felmutatásával)
14 év alatt ingyenes
Családi jegy: 2500 Ft (2 felnőtt és 2 vagy több gyerek)

Információ: www.omek2011.hu

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?