A jövő heti jegybanki döntések mozgatják a forintot és az eurót

agrarszektor.hu
Kismértékű gyengüléssel kezdte a keddi kereskedést a forint az euróval szemben, a befektetők már a jövő heti MNB-döntésre fókuszálhatnak. Hasonló a helyzet az euróval is, mely gyengülésnek indult az utóbbi néhány napban, viszont jövő csütörtökön az EKB nagy bejelentése teljesen felforgathatja a piacot - írja a Portfolio.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Kedd reggel 307,95 körül járt a forint az euróval szemben, ez 0,1 százalékkal volt magasabb a hétfő esti árfolyamnál. Vagyis minimális gyengülést mutat a magyar deviza azt követően, hogy az elmúlt egy hétben közel egy százalékkal erősödött. Alig két hete pedig még 313 közelében is volt a jegyzés.

A jövő heti jegybanki döntések rángathatják a forintot és az eurót

A dollárral szemben ma reggel 261,85-nél kezd a forint, ez 0,4 százalékos forintgyengülést jelent, de az euró-forint esetében már láthattuk, hogy ez nagyrészt a dollár erősödésének tudható be.

A jövő heti jegybanki döntések rángathatják a forintot és az eurót

A forint versenytársai közül a lengyel zloty és a cseh korona is minimális elmozdulással kezdte a napot, míg a feltörekvő piacokon az orosz rubel 0,2 százalékkal gyengült a dollárral szemben, a török líra 0,4 százalékot veszített, akárcsak a dél-afrikai rand.

A dollár erősödése is folytatódik, ma reggel 0,3 százalékkal 1,176 környékére esett az euró-dollár jegyzés. A következő napokban várhatóan már a jövő csütörtöki EKB-döntéssel kapcsolatos információk, pletykák mozgatják majd az árfolyamot, mivel arra lehet számítani, hogy az európai jegybank végre mond valami konkrétumot az eszközvásárlási program fokozatos lezárásáról.

A jövő heti jegybanki döntések rángathatják a forintot és az eurót

A ma megjelenő makroadatok közül délelőtt az eurózónás inflációra, délután pedig az amerikai ipari termelés friss statisztikájára lehet érdemes figyelni.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 20. 14:01
Pénzcentrum  |  2024. április 20. 06:55