Agrár Széchenyi Kártya: már 100 millió a felvehető hitelösszeg

MTI
100 millió forintra, vagyis a duplájára emelkedett az Agrár Széchenyi Kártya maximális felvehető hitelösszege. A költség- és kamatmentes hitel a kedvezőtlen időjárás miatt kárt szenvedett agrárvállalkozások számára ismét elérhető.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Az Agrár Széchenyi Kártyán felvehető maximális hitelösszeg az eddigi 50 millió forintról 100 millió forintra emelkedett, a módosítás a csekély összegű támogatási kerettel rendelkező vállalkozások finanszírozásában jelent érdemi előrelépést - közölte a KAVOSZ Zrt. A kormány az Agrár Széchenyi Kártya folyószámlahitelén keresztül az idén is kedvező finanszírozási forrást biztosít a 2017. évi téli-tavaszi fagykárok és jégkárok sújtotta mezőgazdasági termelőknek a veszteségeik enyhítésére.

Fotó: MTI/Vajda János

A jogosult agrárvállalkozások 100 százalékos kamat-, kezességi díj-, illetve kezelési költségtámogatást, valamint egyéb költségtámogatást vehetnek igénybe. A finanszírozási lehetőséggel az erről szóló rendelet mellékletében meghatározott 915 településen székhellyel, fiókteleppel, telephellyel rendelkező vállalkozások élhetnek.

A támogatás az "ültetvény" minősítésű földterületek után vehető igénybe, hektáronként legfeljebb 1 millió forint hitelig 2017. augusztus 8. és december 31. között megkötött és hatályba is lépett hitelszerződésekkel. A KAVOSZ adatai szerint az Agrár Széchenyi Kártya 2011. évi bevezetése óta mintegy 10 ezer igénylést fogadtak be, az átadott kártyák száma megközelíti a 8 ezret, a kihelyezett hitelösszeg elérte a 67 milliárd forintot. A kedvezőtlen időjárás miatt kárt szenvedett vállalkozások a többlettámogatásokat 1500 hitelügyletnél vették igénybe mintegy 13 milliárd forint összegben.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?