Az év eleje óta nem mozdul a forint

agrarszektor.hu
Hétfő reggelre sem tudott érdemben elmozdulni a forint, és gyakorlatilag az év eleje óta 308-310 között ingadozik a magyar deviza az euróval szemben. A török líra piacán a szíriai háború miatt látni nagyobb kilengéseket, a dél-afrikai rand pedig szárnyalással kezdte a napot - írja a Portfolio.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A forint 309,16-nál kezdte a hetet az euróval szemben, ez szinte fillérre pontosan megegyezik a péntek esti árfolyammal. A magyar deviza az év eleje óta nem tud jelentősen elmozdulni, a 308-310 közötti szűk sávban ingadozik a jegyzés. Innen az MNB jövő heti kamatdöntő ülése mozdíthatja ki valamerre a forintot. A dollárral szemben 252,83-nál járt a jegyzés, az utóbbi hetekben a dollár árfolyamának változása mozgatta ezt a devizapárt.

Nem szabadul a forint a 309-től

A forint versenytársai közül a lengyel zloty 0,1 százalékos erősödéssel kezdte a hetet, a cseh korona pedig minimális javulást mutat. A feltörekvő piacokon a török líra napok óta nagy kilengéseket mutat a szíriai kurdok elleni háború miatt. Ma reggel 0,3 százalékkal gyengült a líra a dollárral szemben, közben az orosz rubel alig rezdül, a dél-afrikai rand viszont 0,8 százalékos szárnyalást mutat.

1,22 felett az euró-dollár jegyzés sem mutat már érdemi mozgást, a korábbi euróerősödés a jelek szerint kifulladt. Most 1,223-nál jár a jegyzés, ami 0,1 százalékkal magasabb a péntek estinél. A japán jen eközben 0,1 százalékkal gyengült a dollárral szemben, míg az angol font 0,15 százalékos erősödéssel kezdte a napot.

Nem szabadul a forint a 309-től

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?