Csendben megszűnt a csúcshivatal, amelyet Lázár az ÁVH-hoz hasonlított

agrarszektor.hu
Zökkenőmentesen zajlott az uniós és a hazai agrár- és vidékfejlesztési támogatások kifizető ügynökségeként működő Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) jogutódlásos megszüntetése - jelentette ki Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter. A tárcavezető korábban többször is az ÁVH-hoz hasonlította az MVH működését.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A korábbi pesszimista vélemények ellenére zökkenőmentesen zajlott az MVH megszüntetése - szögezte le kormányinfós tájékoztatóján Lázár János. A hivatal az átszervezés idei alatt 100 milliárdos nagyságrendű kifizetést teljesített. Januártól az MVH kifizető részlege a Magyar Államkincstárhoz, megyei szervezetei pedig a kormányhivatalokhoz kerültek.

Mint ismert, az MVH működését Lázár János - a gazdák megállapításaira hivatkozva - korábban többször is az ÁVH-hoz hasonlította. Az MVH tavaly októberig Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter irányítása alá tartozott, akkor azonban a felügyeletet a Lázár János vezette Miniszterelnökség vette át. Így az átszervezéssel, illetve a jogutódlásos megszüntetéssel kapcsolatos feladatokat is a Miniszterelnökség hajtotta végre.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?