Csökkennek az állattartás, a húsipar és a borászat terhei

agrarszektor.hu
A húsvizsgálat, az állatszállítás, az állatjelölés díjainak, valamint egyes minősítő vizsgálatok és az engedélyeztetés költségének csökkenésével párhuzamosan alacsonyabbak lesznek az állattartás, a húsipar és a borászat terhei is - írja a VM közleménye.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Bognár Lajos, a Vidékfejlesztési Minisztérium helyettes államtitkára az élelmiszerlánc-felügyeleti díjak új szabályozásáról rendezett tájékoztatón kifejtette, az új szabályozás alapvető célja, hogy a költségviselés terhéből azok is kivegyék részüket, akik bár hatósági felügyelet alatt állnak, de mégsem fizetnek érte, továbbá hogy a teherviselésben túlzottan leterhelt gazdák helyzetét könnyítsék - írja a Tőzsdeforum.hu.

Ennek elérése érdekében a túlterhelt ágazatokra vonatkozó, új felügyeleti díj befizetése mellett jelentős enyhítő körülménynek számít az általuk eddig fizetett díjak csökkenése.

Az új díjbeszedési rendelet a jövő év elején elérhető lesz, ez alapján az élelmiszeripari piac szereplői előre ki tudják számítani költségeiket. A hatálybelépés 2012-július 1-jére várható, mivel az élelmiszerlánc-felügyeleti díj első részletét július 31-ig kell befizetni.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?