Egyre messzebb kerül a forint a 310-től

agrarszektor.hu
A csütörtöki kereskedést is 309 felett kezdte a forint az euróval szemben, majd délelőtt onnan próbált kicsit erősödni a magyar deviza.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Csütörtök reggel 309,4 körül járt a forint az euróval szemben, ez 0,1 százalékos gyengülést jelentett a forint szempontjából szerda estéhez képest. Az utóbbi napokban érezhetően gyengült a magyar fizetőeszköz, először az MNB keddi kamatdöntése után billent meg, majd tegnap már a 310-et is megközelítette az euró árfolyama.

Délre 308,95-ig erősödött a forint az euróval szemben, ami már minimális erősödést jelent tegnap estéhez képest. A dollár jegyzése 276,82 környékén ingadozott.

 

A forint versenytársai közül a lengyel zloty minimális gyengüléssel, a cseh korona pedig 0,1 százalékos erősödéssel kezdte a napot az euróval szemben. Közben a tágabban vett feltörekvő piacokon az orosz rubel 0,3 százalékkal erősödött az utóbbi napok esése után, ami az olajárnak volt köszönhető. A török líra közben 0,1 százalékkal erősödött, míg a dél-afrikai rand fél százalékos erősödéssel indította a napot.

 

 

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?