Egyre távolabb kerül a forint a 303-tól

agrarszektor.hu
Pénteken a dollár erősödésével párhuzamosan a forint piacán is fordulat mutatkozott, és a nap második felében egészen 305-ig emelkedett az euró jegyzése. Ezzel mostmár kijelenthető, hogy a 303-as erős támasz megállította a magyar deviza szárnyalását, a nemzetközi színtéren pedig továbbra is a jegybanki hírektől várhatunk izgalmakat - írja a Portfolio.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Hétfő reggel 304,86-nál járt a forint az euróval szemben, ez 0,1 százalékkal volt magasabb a péntek esti árfolyamnál. A magyar deviza a hétvége előtt gyengült jelentősen, 304 alatti szintről 305-ig emelkedett az euró jegyzése. Ezzel párhuzamosan a dollár piacán is fordult a hangulat és az amerikai deviza erősödni kezdett az euróval szemben. A kettő eredőjeként a dollár-forint árfolyam 255-ről 260 közelébe emelkedett pénteken, a hétfői napot pedig 258,4-nél kezdi.

Megijedt a forint a 303-tól

A forint versenytársai közül a lengyel zloty minimális erősödéssel, a cseh korona pedig 0,1 százalékos gyengüléssel kezdte a napot az euróval szemben. A tágabban vett feltörekvő piacokon közben az orosz rubel 0,05 százalékot veszített a dollárral szemben, a török líra árfolyama szintén minimálisan változott, a dél-afrikai rand viszont 0,2 százalékot tudott erősödni.

A dollár hétfő reggelre ismét gyengülésnek indult, és 0,1 százalékkal 1,179 környékére emelkedett az euróval szembeni árfolyam. Közben a japán jen stagnálással, az angol font pedig 0,2 százalékos erősödéssel kezdett a dollárral szemben.

Megijedt a forint a 303-tól

A címlapkép forrása: MTI/Kovács Tamás

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?