Együttműködés a Kárpát-medencei magyar gazdákkal

agrarszektor.hu
Magyarország a kormány szándékai szerint olyan ország lesz, ahol az európai sokszínű, minőségi mezőgazdaság, a környezet- és tájgazdálkodás válik általánossá - mondta Budai Gyula, a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára a vajdasági Bácskossuthfalván egy szakmai konferencián.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Az államtitkár hozzátette, az országban értékes, egészséges, biztonságos és génmódosítás-mentes élelmiszerek előállítása a cél. Budai Gyula ismertette, a Darányi Ignác Terv a célok megvalósításához hét területen 43 nemzeti stratégiai és 8 térségi programot nevesít, amelyek között szerepel a "Vidékfejlesztési együttműködések a Kárpát-medencei határon túli magyarsággal" című fejezet is.

Bácskossuthfalva az első helyszíne annak az előadássorozatnak, amely az európai uniós tagságra készíti fel a délvidéki magyar gazdákat. A Vidékfejlesztési Minisztérium szakértői a Közös Agrárpolitika célkitűzéseiről és azok megvalósulási lehetőségeiről adnak tájékoztatást. A gazdák megtudhatják, hogyan kérelmezhetik az uniós támogatásokat, mikor jutnak a pénzükhöz, milyen ellenőrzésekkel és esetleges szankciókkal kell szembenézniük a támogatások nem megfelelő felhasználása során.

A Vidékfejlesztési Minisztérium az európai uniós tagságra felkészítő konferenciát megelőzően is szoros kapcsolatot ápolt a határon túli magyar gazdákkal. 2012 februárjában megállapodást kötött a haráron túli magyarság képviselőivel. Ezt követően a szaktárca kerekasztal megbeszéléseket szervezett, amelyek során a mezőgazdaság területén felmerülő problémák megismerése és megoldása volt a cél.

(VM Sajtóiroda)

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?