Elszállt az euró az amerikai kamatdöntés után

agrarszektor.hu
Komoly erősödést mutatott az euró szerda este miután a Fed a várakozásnak megfelelően 25 bázisponttal megemelte az alapkamatot. Közben a forintnak jó napja volt a nemzeti ünnepen, így ma reggel ismét 310-étől indítja a kereskedést az euróval szemben.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Csütörtök reggel 310,1-nél állt a forint az euróval szemben, ez 0,06 százalékkal magasabb volt a szerda esti árfolyamnál. A dollár jegyzése 289-nél járt, míg a svájci frank 289,14 forintba került. Szerdán egyébként kifejezetten jó napja volt a forintnak, miközben mi ünnepeltünk, hiszen 311,4-ről tudott 310-ig kapaszkodni a deviza.

Elszállt az euró az amerikai kamatdöntés után

A forint versenytársai közül a lengyel zloty is minimális gyengüléssel kezdte a csütörtöki napot, míg a cseh korona stagnált. A feltörekvő piacokon eközben az orosz rubel 0,1 százalékkal erősödött a dollárral szemben, a török líra viszont 0,3 százalékos gyengüléssel kezdett.

Az euró szerda este nagyot erősödött a Fed kamatemelése után, 1,062-ről 1,072-ig ugrott a dollárral szembeni árfolyam. Ezt követően csütörtök reggel stagnálást látunk. Az amerikai jegybank nem okozott meglepetést, a várakozásoknak megfelelően 25 bázisponttal emelték a kamatokat, a további kamatkilátásokkal kapcsolatban sem volt változás, két lépést valószínűsítenek az idei évre.

Elszállt az euró az amerikai kamatdöntés után

Ma egy újabb kamatdöntés érkezik, a Bank of England kormányzótanácsára lesz érdemes figyelni, hiszen most ők tartanak kamatdöntő ülést. Délután a tengerentúlról érkezik néhány kisebb súlyú makroadat, de várhatóan azok sem forgatják majd fel a hangulatot.

A címlapkép forrása: MTI/Bizományosi: Faludi Imre

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?