Ennyi pénzt még soha nem fizettek ki egy év alatt

agrarszektor.hu
Rekordösszeget, mintegy 800 milliárd forintot fizetett ki tavaly, az előző uniós fejlesztési ciklus lezárásának évében a gazdálkodóknak a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH). A korábbi években átlagosan 600 milliárd forint volt a kifizetett támogatások összege.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A rekordnak számító, 800 milliárd forintos tavalyi kifizetések után az MVH folytatja a támogatások kiutalását a gazdálkodóknak - közölte az M1 csatornán Gyuricza Csaba, az MVH elnöke. A kistermelők normatív támogatásának kifizetése tavaly december elején kezdődött, amire 50 ezer gazdálkodó jelentkezett. Mintegy 36 ezer vállalkozónak már kifizették a támogatást.

A napokban 80 ezer gazdálkodónak indították el a területalapú alaptámogatás következő részének, több tízmillió forint előlegnek az átutalását. A zöldítési támogatás kifizetéséhez szükséges ellenőrzések februárban folytatódnak, 45 ezer gazdálkodónak már kifizették az előleget.

Terveik szerint a június végi határidő előtt, 35 különböző jogcímen már május végére lezárják a kifizetéseket - mondta Gyuricza Csaba. A hivatal megújította a honlapját, az új felhasználóbarát honlappal kívánják a gazdákat segíteni abban, hogy minél egyszerűbben intézhessék ügyeiket - tette hozzá.

 

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?